stoenesti 1Frumusețea zonei, dar și potențialul investițional al comunei Stoenești au captat atenția și interesul antreprenorilor chinezi. În luna februarie, administrația publică locală a primit vizita unor reprezentanți ai mediului de afaceri din China. Vizita a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie România - China, filiala Argeș. Primarul Ion Marin le-a prezentat oaspeților date despre comuna pe care o conduce și au fost luate în discuție oportunitățile de investiție în Stoenești, precum și posibilitatea promovării produselor locale pe piața chineză.

”Oaspeții s-au arătat interesați de finanțarea Campionatului de Parapantă, precum și de deschiderea unei fabrici de gemuri, compoturi și sucuri având ca materie primă fructe din zona noastră. De asemenea, am făcut primii pași pentru înfrățirea comunei noastre cu o localitate similară din China”, declară primarul Ion Marin. Legătura dintre comunitatea chineză și zona de nord a județului Argeș datează de mai mult timp, la bază fiind o veche tradiție de colaborare între cele două părți. ”Pentru cei care nu cunosc, în 1975, după inundații, chinezii au fost cei care au sponsorizat înființarea și amenajarea Fabricii de Matrițe de la Câmpulung. S-au ocupat inclusiv de dotarea fabricii. O echipă de specialiști chinezi a ajutat chiar la montarea utilajelor în fabrică, iar cel care a condus această echipă a devenit ulterior, prin anii 1982 - 1985, președintele Chinei”, detaliază primarul Ion Marin. 

Pe de altă parte, la Stoenești continuă lucrările la rețeaua de canalizare, etapa a II-a care vizează satele Bădeni și Cotenești. Investiția este finanțată prin Programul ”Anghel Saligny”. De asemenea, în luna februarie au fost făcute demersurile necesare înființării ADI în vederea implementării proiectului rețelei de gaze. 
Edilul comunei Stoenești a participat în luna februarie la Adunarea generală a ACoR. ”A fost o întâlnire interesantă, în cadrul căreia s-a discutat și s-au luat decizii în colaborare și în concordanță cu autoritățile guvernamentale. De altfel, și de această dată Guvernul a avut o largă reprezentare la ședința ACoR, de la prim-ministrul Marcel Ciolacu, numeroși miniștri, secretari de stat. A fost o lecție interesantă cu privire la cum merg lucrurile în zilele noastre și în ce direcție ne îndreptăm”, a punctat primarul Ion Marin. 
 
În prag de primăvară, cu ocazia zilei de 8 Martie, femeilor de pretutindeni, multă sănătate și fericire alături de cei dragi. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Ion Marin