hartiesti primar 2023 1Cele două proiecte mari de modernizare a infrastructurii de utilități și de drumuri din Hârtiești, au fost demarate. Conform declarațiilor primarului Ion Cosmin Ștefan, s-au făcut deja organizările de șantier, astfel că lucrările propriu-zise vor începe cât de curând. Străzile cuprinse în proiectul de modernizarea a drumurilor sunt Valea Bradului, DC 313 Valea Vacii, La Podeni, Valea Fântanii, DC 45, La Siminuc, Valea Nandrii, Valea Bisericii, Runcu, La Țigani, La Constantinescu, La Safta, Valea lui Topor, Valea Pătrășcanilor - în total, 8 km de asfalt.

Rețeaua de canalizare va fi extinsă pe  DC 48 Lespezi, Valea Păducelului, La Ciculescu, Valea Bradului, DC 313 Valea Vacii,  La Podeni, Valea Fierii,  Valea Fântânii, Drum Cămin Cultural, DC 45, Valea Mitului, La Siminuc, Valea Nandrii, Valea Bisericii, La Constantinescu, DC 49 Dealu, La Țigani, DC 49A, Valea Pătrășcanilor, Valea lui Topor - în total, 8 km de rețea.

Între timp, și celelalte proiecte își urmează cursul firesc. ”Am făcut achiziția pentru proiectarea tehnică în vederea modernizării centrului civic. În mare este vorba de rigole pentru șanțuri și alei pietonale în toată zona centrală a localității, de la magazin până la parcul de după Primărie. Lucrarea va fi realizată din fonduri proprii și sprijin de la Consiliul Județean.”, a afirmat șeful executivului.
Și  la proiectul privind amenajarea unui centru comunitar integrat lucrurile au avansat. ”Suntem în plin proces de implementare, și anume licităm proiectarea tehnică și execuția clădirii. Tot în licitație, la evaluarea ofertelor, suntem și în ceea ce privește dotarea școlilor cu mobilier și echipamente IT.”, menționează edilul șef din Hârtiești.
 
8 Martie să aducă tuturor femeilor, odată cu primele zâmbete ale primăverii, multe realizări, îndeplinirea tuturor viselor, multă fericire și numai bucurii. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Hârtiești
Primar, Ion Cosmin Ștefan