negrasiBugetul de venituri și cheltuieli al comunei Negrași pe anul 2024 a fost aprobat în luna februarie. Totodată, a fost validată și lista investițiilor ce se vor derula pe plan local anul acesta. Din surse proprii, administrația comunei Negrași a achiziționat deja două centrale termice și calorifere pentru Școala Gimnazială ”Petre Badea”, unitate școlară în care învață 85 de elevi și preșcolari. 
În scurt timp, școlile din localitate vor fi dotate cu mobilier nou și echipamente digitale, grație fondurilor accesate prin PNRR. Autoritățile locale demarează în luna martie achizițiile facilităților prevăzute în programul cu finanțare europeană pentru îmbunătățirea infrastructurii de educație. De asemenea, în primăvară începe implementarea proiectului finanțat prin Componenta C 10 - Fondul Local din cadrul PNRR, respectiv instituirea unor ”Sisteme inteligente de management local”. Lucrările prevăd realizarea unui sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului public și asigurarea unor soluții digitale pentru îmbunătățirea serviciilor publice. 
Pe de altă parte, în luna martie se va da startul lucrărilor de înființare a rețelei de canalizare în comuna Negrași. Investiția este una colosală, fiind vorba de asigurarea utilității în trei sate, Bârlogu, Negrași și Buta, iar suma alocată de Guvern prin Programul ”Anghel Saligny” este de 100 de miliarde de lei vechi. ”Am predat amplasamentul constructorului și urmează ca acesta să demareze efectiv lucrările la sistemul de canalizare. Cum am mai spus, se va lucra în prima fază în satul Bârlogu, iar apoi conductele vor fi introduse și în celelalte două sate”, precizează primarul Alexandru Constantin.   
 
Primăvara, anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face din 8 Martie o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească. La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Negrași 
Primar, Alexandru Constantin