bughea de sus pag. 1Este al patrulea an de când, în comuna Bughea de Sus, sfârșitul iernii din punct de vedere calendaristic este marcat printr-o manifestare inedită, ale cărei tradiții se întind până departe în negura istoriei: „Arderea Iernii”. ”Este o sărbătoare pe care am început-o acum trei ani, la inițiativa celor de la „Satul Poveștilor” și care a stârnit interesul copiilor, dar și adulților. Fiindcă anul acesta la Căminul Cultural începe reabilitarea și modernizarea prin Compania Națională de Investiții și am predat amplasamentul, am organizat manifestarea în aer liber. Practic, este arsă o ”Momâie”, care reprezintă iarna, în spiritul reînnoirii, pentru triumful soarelui și al căldurii, al trezirii la viață. Au fost organizate și ateliere de lucru pentru mărțișoare și, de asemenea, un spectacol.”, a declarat primarul Nicolae Tarbă.

Iarna blândă a făcut posibilă derularea investițiilor publice în rimt alert. Se lucrează la ambele proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin PNRR - eficientizarea energetică și modernizarea clădirilor Primăriei și a vechii școli. ”La sediul administrativ se montează deja noul acoperiș, iar la școală au început lucrările atât la interior, cât și la exterior”, a afirmat edilul șef.
În luna martie va începe modernizarea iluminatului public, prin cele două proiecte cu finanțare prin AFM. ”Până la sărbătorile pascale investiția va fi finalizată. Se vor monta în jur de 450 de lămpi, în întreaga localitate, lămpi cu consum redus și sistem de telegestiune”, a mai punctat șeful executivului.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat că au început lucrările și la proiectul amplu de modernizarea a infrastructurii rutiere, prin Programul „Anghel Saligny”, deocamdată amenajându-se coșurile pentru gabioane.
 
Primiți primăvara în suflet ca pe un dar de preț, alături de cele mai sincere urări de bine. Sufletul să vă rămână veșnic tânăr, doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Bughea de Sus
Primar, Nicolae Tarbă