cepari scoalaElevii Școlii „Nicolae Velea” din Cepari se vor muta în clădirea modernizată a unității de învățământ. ”Lucrarea de eficientizare energetică și modernizare executată cu fonduri europene s-a încheiat. Facem curățenie și elevii își vor putea relua cursurile în clădire. În mod sigur, confortul cadrelor didactice și al copiilor va fi unul sporit și, probabil, cheltuielile cu întreținerea, mai mici”, a afirmat primarul Cristian Ciobanu.
200 de lămpi noi cu sistem de telegestiune și dimare vor fi montate în localitate, printr-un proiect cu fonduri europene, pentru care conducerea Primăriei a obținut fonduri prin AFM. ”Suntem în procedură de licitație și, în primăvară probabil, vom finaliza și vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, a punctat șeful executivului.
Cu un buget propriu extrem de mic, administrația din Cepari așteaptă implementarea proiectelor pentru care a obținut fonduri guvernamentale sau europene. ”Ca și în anii trecuți, bugetul propriu abia acoperă nevoile de funcționare. Cum procedăm pentru dezvoltarea localității, având în vedere că nu putem aloca nimic din sumele proprii? La fel ca și până acum, accesând orice sursă externă pentru a finanța diverse investiții.”, spune primarul Cristian Ciobanu. În acest context, în momentul de față se așteaptă semnarea contractului pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în Cărpeniș, proiect ce se va derula cu fonduri guvernamentale, prin Programul „ Anghel Saligny”. Totodată, sunt așteptate răspunsurile la solicitările de finanțare pentru înființarea platformelor de depozitare și reciclare a gunoiului de grajd, cu dotările aferente (PNRR), și pentru înființarea unui parc fotovoltaic (Ministerul Energiei), pentru a acoperi nevoile publice de consum. 
 
Ambițioase, dinamice, harnice, emotive și eficace, ne faceți tuturor viața mai frumoasă, fie că sunteți mame, soții, iubite. La mulți ani tuturor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!
Primăria și Consiliul Local Cepari

Primar, Cristian Ciobanu