valea iasului lat bunBuget-record pentru comuna Valea Iașului în anul 2024! Potrivit primarului Cristian Enescu, bugetul de anul acesta este de aproximativ 121 miliarde de lei vechi, bani destinați în mare parte capitolului de dezvoltare. ”Este, într-adevăr, un buget foarte bun, mai mult decât generos aș putea spune. S-a ajuns la această valoare pentru că avem foarte multe proiecte în derulare, investiții pentru care au fost accesate fonduri, dar și datorită faptului că am știut cum să ne gospodărim eficient la nivel local”, afirmă edilul din Valea Iașului. 

Cu un astfel de buget, în 2024 vor demara multe proiecte menite să crească gradul de confort al cetățenilor și să asigure localității statutul de comună europeană. Ultimele două proiecte aprobate spre finanțare sunt cel de construcție a unui pod peste Valea Bădilii, în punctul Gorgan, în valoare de peste 18 miliarde de lei, respectiv asfaltarea a 4 km de drumuri în satele Bărbălătești, Cerbureni și Mustățești. ”Podul va asigura legătura între satele Ungureni și Borovinești, va avea o lungime de 15 metri, zonă pentru acces pietonal și va fi fără restricții de tonaj pentru mijloacele de transport. Proiectul a fost aprobat luna aceasta de CNI și în scurt timp vor fi scoase la licitație lucrările. În ceea ce privește asfaltarea, investițiile sunt cuprinse într-un proiect aprobat prin AFIR. S-a făcut vizita în teren, am luat avizele pentru lucrări și urmează licitația pentru execuție. Vom asfalta străzile Trandafirilor, Gheorghe Bucurescu, Cearșor, Măceșului, Rogoz, Vlad Țepeș și Perișor”, precizează primarul Cristian Enescu. 
Un alt proiect important, cel de extindere a rețelei de gaze, a intrat în licitație. Distribuția de gaze naturale va fi extinsă în satele Ungureni, Valea Iașului, Bărbălătești și Borovinești, finanțarea în sumă de 40 de miliarde de lei provenind de la Guvern, prin Programul ”Anghel Saligny”. Pe lângă lucrările menționate, concomitent vor fi deschise șantiere de lucru și pentru alte obiective de investiții în comuna Valea Iașului: eficientizarea energetică a sediului administrativ, modernizarea iluminatului public, amenajarea de piste de biciclete și instalarea de fose septice. 
 
Să fiți mereu înconjurate de iubire, respect și admirație, iar în suflet să aveți parte de o veșnică primăvară! La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor, cu ocazia zilei de 8 martie!
Primăria și Consiliul Local Valea Iașului
Primar, Cristian Enescu