sapataProiectul depus la AFIR pentru modernizarea unor drumuri din comună a beneficiat de vizita în teren în vederea declarării eligibilității. Autoritățile din Săpata își propun să acceseze finanțare europeană pentru modernizarea a 3 km de drumuri. Tronsoanele sunt localizate în cătunele Ciobești, Giugești, Dragomirești și parțial în satul Mîrțești. 
În altă ordine de idei, bugetul aferent acestui an a fost aprobat în urmă cu puțin timp. Pe lângă asigurarea cheltuielilor de funcționare, mare parte din bani merg către cofinanțarea proiectelor aflate în derulare. Sumele au fost repartizate pentru încheierea proiectului de asfaltare a DC 437 în satul Drăghicești (Programul ”Anghel Saligny”), modernizarea iluminatului public (AFM), modernizarea drumurilor prin AFIR, dotarea SVSU cu tractor (GAL), creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială Bănărești (PNRR) și dotarea cu mobilier și echipamente digitale a școlii (PNRR). Din bugetul local se dorește a fi realizat un podeț peste Valea Bradului, în satul Mîrțești, punctul Vișan. Investiția depinde și de alocările bugetare ce vor fi făcute de către Consiliul Județean pentru echilibrarea bugetului local. 
Referitor la anumite obiective de interes local - drumul care asigură legătura cu satul Dealu Bradului și școala din această zonă, pentru care a fost solicitat punctul de vedere al primarului Laurențiu Micu pe baza unei sesizări sosite la redacția ziarului, edilul din Săpata face următoarele precizări: ”Școala din satul Dealu Bradului se află în conservare, iar conform legii nu există o soluție pentru a da o altă utilitate imobilului. O vom redeschide doar dacă va crește numărul de elevi din zonă. Reabilitarea unei unități aflate în conservare nu este rentabilă, înseamnă alocarea unor fonduri din bugetul local pentru o clădire care nu poate avea o altă utilitate decât cea conferită de lege. Banii respectivi pot fi folosiți pentru alte investiții în comună. În ceea ce privește drumul de la Dealu Bradului, noi am depus proiect la Compania Națională de Investiții pentru modernizarea căii rutiere încă din 2019. Ni s-a comunicat că nu există sursă de finanțare pentru proiect, suntem la mâna alocărilor bugetare pe care Guvernul le face către CNI în vederea finanțării proiectelor. Pe AFIR nu am putut depune proiectul întrucât aici valoarea maximă de finanțare este de 1 milion de euro, iar pentru modernizarea drumului din Dealu Bradului, care are o lungime de 6,5 km, avem nevoie de cel puțin 2 milioane de euro. De altfel, hotărârea privind alegerea drumurilor ce vor fi modernizate prin AFIR a fost discutată în Consiliul Local și toți consilierii locali au fost de acord cu drumurile propuse pentru că acestea au cele mai mari șanse de finanțare”. 
 
În prag de primăvară, cu ocazia zilei de 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor multă sănătate și fericire alături de cei dragi. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Săpata

Primar, Laurențiu Micu