corbi primar 2023Cu fonduri europene, prin AFIR, în centrul comunei Corbi, vizavi de Primărie, va fi amenajată o piață destinată micilor producători locali. Modelul propus nu este unul cu tarabe sau standuri, ci rustic, cochet, să se potrivească arhitectonicii locului și mai ales să inspire o atmosferă de tradiție, sărbătoare și să ademenească cumpărătorii - localnici sau turiști, dornici de bunătățuri.
”Vor fi amenajate 12 căsuțe din lemn, pe modelul celor din târgurile de Crăciun, toalete ecologice și infrastructura necesară unei piețe. Vom întocmi un regulament de funcționare și detaliile vor fi aflate la timpul potrivit. Important este că, dincolo de încurajarea comerțului și, implicit, a beneficiilor pentru comunitate, vom aduce și un plus de culoare în ceea ce privește ambientul”, a declarat primărița Anca Baciu.
Tot cu fonduri europene, prin GAL, conducerea administrației vrea să amenajeze și un parc pentru copii. ”Locul ales nu este întâmplător, ci în spatele sălii de sport și în vecinătatea terenului de fotbal, lângă apă. Vom crea astfel o zonă de recreere, agrement și educație fizică pentru toate vârstele. Că tot am menționat sala de sport, realizată prin CNI, aceasta va fi finalizată la începutul lunii aprilie. Cu fonduri proprii, vom finaliza și stadionul, unde mai trebuie să montăm porțile și tribunele”, a menționat primărița din Corbi.
A început montarea sistemului de monitorizare video în localitate, componentă a proiectului derulat prin PNRR. ”Vom exista 100 de camere de supraveghere în întreaga comună, ce vor monitoriza zonele non-stop, pentru siguranța cetățenilor. Echipamentele IT- parte din același proiect, sunt deja achiziționate și în funcțiune. Că tot vorbim de PNRR, am început achizițiile și pentru dotarea școlilor cu mobilier și echipamente IT”, a declarat primărița Anca Baciu.
Din luna martie vor începe lucrările la rețeaua de canalizare, proiect prin Programul „Anghel Saligny”. Se vor face întâi branșările pentru satul Corbi (unde există introdusă rețeaua) și se va continua cu sistemul în satele Corbșori, Stănești și construirea stației de epurare. 
 
Mereu puternice și hotărâte, sufletul lor știe ce este iubirea, cum se dăruiește și cum se primește fericirea. De 8 MARTIE, tuturor doamnelor și domnișoarelor, un sincer „La mulți ani!”
Primăria și Consiliul Local Corbi

Primar, Anca Baciu