suici lat nouOdată cu mini-vacanța elevilor din februarie, la Șuici au demarat lucrările de reabilitare termică a Școlii „Toma Brătianu”. Acesta este unul din proiectele pentru care administrația locală a obținut finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Școala va fi izolată pe exterior cu polistiren și vată minerală, va fi placată, tâmplăria exterioară va fi și ea înlocuită și se vor monta pompe de căldură dar și panouri fotovoltaice. În paralel, printr-o altă finanțare prin PNNR, școala va fi dotată cu echipamente digitale, materiale didactice și mobilier. Clasele vor beneficia de table interactive, va fi amenajat un laborator de informatică, deservit de 12 calculatoare, și va lua ființă un cabinet psihologic.”, explică primarul Constantin Iatagan.  

Tot anul acesta, la Șuici, se vor implementa două proiecte ce vizează infrastructura rutieră și cea de utilități. Este vorba de modernizarea prin asfaltare a 11 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni și extinderea, pe o lungime de 17 km, a sistemului de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătunul Moșteni din satul Șuici. „Ambele investiții sunt în faza de proiectare, urmând ca, cel mai probabil în aprilie, să ne apucăm efectiv de lucru. În altă ordine de idei, din câte am înțeles, pe lista de investiții a CJ Argeș se află și drumul județean spre Cicănești, drum care, pe raza comunei Șuici, nu a fost niciodată asfaltat. Ar fi extraordinar pentru oamenii din zonă dacă acest tronson va fi asfaltat!”, mai spune edilul șef al comunei.
 
La fiecare început de martie aducem un omagiu celor ce ne-au dat viață, celor ce sunt alături de noi, la bine și la greu. De 8 Martie, sănătate, fericire bucurii nemăsurate tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Șuici
Primar, Constantin Iatagan