cosestiLa Coșești proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, finanțat din fonduri guvernamentale, prin PNDL, se apropie de finalizare. În luna februarie au fost efectuate primele probe la unul dintre sistemele care deservesc întreaga rețea.  În paralel se lucrează la implementarea proiectul cu finanțare prin Administrația Fondului de Mediu, care privește modernizarea iluminatului public.

„Odată proiectul finalizat, vom beneficia de iluminat public modern, cu LED-uri de ultimă generație și sistem de telegestiune, în 98% din comună. În ceea ce privește proiectul pe PNNR, care constă în reabilitarea termică a trei clădiri (sediul primăriei, școala și grădinița de la Jupânești) dar și înființarea unor stații destinate încărcării automobilelor electrice, ne aflăm în stadiul de dinaintea organizării procedurilor de achiziție a lucrărilor. Totodată, am obținut, la finele anului, finanțare pentru introducerea rețelei de gaze în comună. Deocamdată este vorba de o sumă relativ mică în comparație cu valoarea totală a proiectului, însă vom demara lucrările pentru că, în mod sigur, pe viitor se vor crea noi axe de finanțare, guvernamentale sau europene, în așa fel încât investiția să poată fi dusă la capăt conform proiectului. Nu în ultimul rând, se lucrează la redimensionarea proiectului privind modernizarea și extinderea sistemului de canalizare în satele Petrești, Coșești, Păcioiu și Leicești, în concordanță cu suma care ne-a fost alocată prin Programul „Anghel Saligny”, respectiv 20 de milioane de lei. Din fonduri proprii și co-finanțări de la Consiliul Județean vom continua și anul acesta campania de reabilitare a unor drumuri de interes local și vom realiza o extindere la Școala Coșești, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare aici într-un singur schimb.”, spune Nicolae Pană, edilul șef din Coșești.

Pentru numărul infinit de sacrificii pe care le faceți zi de zi în calitate de mame, prietene sau soții, să fiți fericite, respectate și apreciate acasă, la serviciu, în societate! La mulți ani, de Ziua Femeii, tuturor doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană