bughea de jos primar 1Cele două proiecte de mare anvergură ce vizează modernizarea infrastructurii de utilități și de drumuri din comuna Bughea de Jos, ambele finanțate prin Programul „Anghel Saligny”, sunt pe cale să înceapă. Vești bune și pentru elevi, care vor beneficia în cadrul orelor de curs de echipamente digitale și materiale didactice de ultimă generație.

”Pe 1 martie finalizăm licitația în ceea ce privește modernizarea drumurilor: asfaltarea a 5,8 km și construirea unui pod cu lungime de 24 m și lățime de 8 m. La proiectul privind înființarea sistemului de canalizare și stație de epurare în comună suntem în faza de evaluare a ofertelor. Investiția însumează 16, 8 km de conductă. Stația de epurare este calibrată pentru a acoperi nevoile întregii localități, astfel încât, când vom face extinderi ale rețelei pe ulițe laterale, să ne putem lega tot la această stație de epurare. O să începem introducerea conductei pe drumul Valea Calului, pentru că îl avem cuprins și pentru asfaltare. Întreaga comună va fi un șantier, dar beneficiile vor fi foarte mari și pe termen lung, pentru toți locuitorii.”, spune primarul Ion Tănăsescu.
Tot în faza de evaluare a ofertelor se află și licitația privind dotarea școlilor cu mobilier și echipamente IT. ”Suntem la finalul evaluării în cazul acestui proiect finanțat cu fonduri europene, prin PNRR. Cred că într-o săptămână putem desemna câștigătorul. S-a sincronizat perfect această dotare cu finalizarea Școlii Bratia, construcție nouă. Vom putea face dotările necesare, astfel încât să întâmpinăm începutul de an școlar 2024-2025 cu o unitate de învățământ nouă, spre bucuria elevilor și părinților”, a mai afirmat șeful executivului.
 
La fiecare început de martie, timpul pare că se oprește să aducă un omagiu celor ce ne-au dat viață, celor ce sunt alături de noi la bine și la greu. Sănătate, fericire și numai bucurii tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Bughea de Jos
Primar, Ion Tănăsescu