rociu hora satuui 1”Hora Satului”, una dintre cele mai frumoase tradiții ale satului argeșean, a strâns sute de oameni laolaltă în bucurie și voie bună, la mijlocul lunii februarie, în comuna Rociu. Manifestarea a avut loc la Casa de Cultură ”Constantin Amzărescu” din satul Gliganu de Sus, și a fost organizată grație unui parteneriat încheiat între Primăria Rociu și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. 

Oamenii s-au distrat pe acordurile Orchestrei Doina Argeșului, bucurându-se totodată și de momente artistice oferite de copiii de la Șerbănești. De altfel, autoritățile din Rociu investesc constant în dezvoltarea activității culturale în localitate. Pe lângă cele două cămine culturale moderne din satele Șerbănești și Gliganu de Sus, administrația publică locală a obținut fonduri europene prin PNRR pentru reabilitarea energetică a Căminului Cultural Gliganu de Jos, iar la Căminul Cultural Rociu sunt în plină desfășurare lucrări de modernizare. ”Pentru Căminul Cultural Gliganu de Jos suntem în procedură de licitație pentru execuția lucrărilor, iar la Rociu se lucrează în regie proprie la modernizarea clădirii căminului. Acoperișul a fost schimbat și sunt realizate amenajări interioare, de la gresie, parchet, vopsea lavabilă, până la repararea tavanului. La finalul primăverii lucrările vor fi gata și aici se vor putea organiza întâlniri și manifestări artistice”, declară viceprimarul Claudiu Stan. 
În altă ordine de idei, în perioada imediat următoare vor începe lucrări de modernizare a străzii Rariești, în satul Gliganu de Jos. Strada are o lungime de aproximativ 500 de metri, iar lucrările prevăd și amenajarea podețelor de acces la gospodării.
 
Fiecare răsărit de soare să vă aducă o dorință, iar fiecare apus, să v-o împlinească. 8 Martie fericit și un an plin de realizări, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Rociu
Primar, Victor Mihai Bălășoiu