leresti 1De „Dragobete” - Ziua Iubirii la români, comunitatea din Lerești a sărbătorit cum se cuvine, la „Balul Gospodarilor”. Organizat la Căminul Cultural Lerești, evenimentul a subliniat dragostea pentru portul popular a cetățenilor din localitate, apropierea de tradițiile strămoșești, de muzica tradițională și de tot ceea ce înseamnă autenticitate. Deschiderea balului, cu o tobă - a anunțat și începutul primăverii, al reînnoirii și perpetuării. Nu au lipsit din momentul festiv de început rugăciunea „Tatăl Nostru” și intonarea Imnului Național, evocând credința și patriotismul, cele două ancore ale poporului nostru și temelia supraviețuirii de atâtea veacuri.

Membrii ansamblului „Alunelu” au prezentat într-o suită de dansuri costumele tradiționale și apoi toate lumea s-a prins în joc pe muzica formației „Saracino Band”.

”Am premiat cel mai frumos și autentic costum tradițional, tocmai pentru a încuraja tinerii să poarte cu mândrie straiele noastre populare. De altfel, după cum s-a văzut, nimeni nu a venit la bal decât purtând costumul popular. Atât cei mari cât și cei mici de la noi din localitate sunt adevărați promotori ai obiceiurilor strămoșești”, a mai afirmat edilul șef.
Pe scenă au mai evoluat copiii instrumentiști Mario Siman, Erika Olteanu și Rocio Oncioiu, grupul vocal Flori Muscelene, grupul vocal Lipnești - Prahova, Diana și Costel Vasile.
”Balul gospodarilor este o sărbătoare pe care o organizăm pentru fiecare membru al localității noastre, este un eveniment de suflet în care dansăm și ne bucurăm împreună. Esența manifestării este crearea unor legături și mai puternice între membri comunității”, a concluzionat primarul Marian Toader.
 
Comuna a devenit stațiune turistică!
leresti latÎn luna februarie, comuna Lerești a fost atestată oficial de Guvernul României ca fiind stațiune turistică de interes local, datorită potențialului turistic natural pe care îl are, precum și datorită încărcăturii istorice și culturale, găzduind importante vestigii arheologice și monumente cultural-istorice. ”Noua atestare vine și cu responsabilizare în ceea ce privește mediul înconjurător, dar sunt convins că toți locuitorii vor respecta cu și mai mare atenție toate regulile de  protecția mediului. Pe lângă certificarea că suntem una dintre localitățile foarte importante din punct de vedere turistic, atestarea înseamnă totodată un plus în atragerea fondurilor europene pentru dezvoltare, așadar nu avem decât de câștigat”, a declarat primarul din Lerești.
 
Să aveți parte de o primăvară caldă, dragoste împlinită, lumină în suflet și noi realizări în tot ceea ce faceți. Să iubiți și să fiți iubite, respectate și admirate! La mulți ani, de 8 Martie, tuturor femeilor!
Primăria și Consiliul Local Lerești
Primar, Marian Toader