schitu golesti 1Cu ocazia sărbătorii tradiționale românești „Dragobetele”, în data de 24 februarie, la Căminul Cultural „Emilian Cortea” din Schitu Golești a avut loc un spectacol organizat de cadrele didactice și elevii școlilor din localitate. ”Alături de copiii de la școlile din localitate au fost prezenți membri ansamblului „Hora” și cei al formației „Mugurașul de la Schitu”. S-a dorit o sărbătoare autentică, românească, de aceea toți am purtat costumul popular, iar spectacolul a fost creat special să ne introducă în atmosfera tradițiilor: pe lângă cântece și jocuri, s-au spus snoave, proverbe, zicători. Suntem mândri de păstrarea obiceiurilor și mai ales de faptul că tinerii îmbrățișează cu bucurie aceste manifestări”, a declarat primarul Vasile Miriță.

Din punct de vedere al investițiilor publice, lucrurile merg ca pe roate. ”La cea de-a treia etapă a extinderii rețelei de canalizare, proiect derulat cu fonduri guvernamentale prin Programul „Anghel Saligny”, ne apropiem de introducerea conductei pe încă 4 km. Estimez că în maxim două luni vom finaliza eficientizarea energetică și modernizarea Primăriei, prin PNRR. Avem deja panourile fotovoltaice și pompele de căldură montate, astfel că am ajuns la aproximativ 60% din implementarea proiectului. Cât de curând începem reabilitarea energetică și modernizarea și la Școala Schitu Golești, proiect în valoare de 1,6 milioane de lei.”, a afirmat edilul șef. 

Totodată, administrația locală  se preocupă de obținerea avizelor pentru proiectul privind modernizarea iluminatului public în localitate, prin montarea a 120 de lămpi cu consum redus, cu telegestiune și dimare, proiect finanțat prin AFM. La stadiul de proiectare și corespondență cu Distrigaz se află membri echipei administrative în ceea ce privește extinderea de rețea de gaze naturale, obiectiv pentru care s-a obținut finanțare prin programul „Saligny”.
” Nu în ultimul rând, menționez că vom iniția achiziția pentru cele 5 stații de încărcare pentru vehiculele electrice, proiect derulat cu fonduri prin AFM. În ceea ce privește dotarea școlilor, proiect finanțat prin PNRR, suntem în plină licitație, estimând că undeva în luna mai vom avea și mobilierul și echipamentele”, a mai punctat șeful executivului din Schitu Golești.
 
Fie ca primăvara iubirii să vă inunde sufletul cu bucuria și parfumul florilor sale. Tuturor doamnelor și domnișoarelor, un 8 Martie cât mai frumos!
Primăria și Consiliul Local Schitu Golești
Primar, Vasile Miriță