albotaÎn luna februarie la București s-a desfășurat Adunarea generală a Asociației Comunelor din România, reuniune la care a luat parte și o delegație a ACoR Argeș, în frunte cu președintele filialei, primarul din Albota Ion Dumitru. Manifestarea s-a bucurat de participarea la cel mai înalt nivel a Guvernului României, la discuții luând parte miniștrii cu cele mai importante portofolii în Executiv, în frunte cu primul ministru Marcel Ciolacu.

„Mesajul dlui prim-ministru, Marcel Ciolacu, a fost acela că dorește un parteneriat real cu administrația locală și că satul românesc nu poate fi dezvoltat decât împreună. De asemenea, a transmis rugămintea ca Asociația Comunelor din România să trimită o listă de 5-10 cele mai importante probleme ale mediului rural pentru care administrația centrală, în parteneriat cu administrația locală, să încerce să identifice soluții. Împreună cu primul ministru au participat și dl. Marian Neacșu, viceprim-ministru, dl. Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, dl.  Marcel-Ioan Boloș, ministrul finanțelor, dna Simona Bucura Oprescu, ministra muncii, dl. Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, dl. Florin-Ionuț Barbu, ministrul agriculturii și dezvoltării rural, dl. Alexandru Rafila, ministrul sănătății, dna Natalia-Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse. Ministrul Finanțelor Publice a menționat faptul că bugetul anului 2024 are un procent mare destinat investițiilor (7,2% din PIB) și că bugetul programului Anghel Saligny destinat proiectelor administrației publice locale este de aproape 1 miliard euro. Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale a menționat că este pentru prima oară când 2% din PIB este dedicat agriculturii, astfel că vor exista în continuare scheme de ajutor destinate fermierilor.”, a declarat Ion Dumitru, primarul din Albota și președintele ACoR Argeș. 

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Femeii urăm tuturor reprezentantelor sexului frumos multă sănătate, fericire, putere de muncă, o primăvară plină de reușite în plan personal și profesional. 
La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Președinte ACoR Argeș,
Ion Dumitru, primar Albota