vulturesti 1În  comuna Vulturești, va funcționa primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. 300 de tineri din județ vor putea învăța aici cu taxe zero, iar la finalul cursurilor absolvenții vor avea locuri de muncă garantate. ”Vom beneficia de această oportunitate grație Asociației „BookLand”,  care va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programă modernă, pentru a forma specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județ.

Noi, ca administrație locală, punem la dispoziție terenul, în suprafață 80.000 de metri pătrați. Campusul va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual: laboratoare, ateliere de lucru, bibliotecă, amfiteatru, sală de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livada, seră și o grădină de legume.”, a declarat primarul Liviu Poșircă.
Lucrările la Campusul BookLand din comuna Vultureşti vor începe cel târziu în vara acestui an, de îndată ce sunt obținute și ultimele avize și autorizații necesare pentru a putea demara construcția acestuia.
Ideea Campusului BookLand s-a născut din dorința de a face și mai mult pentru copiii din mediul rural, acolo unde este în mod real nevoie de sprijin.
vulturesti lat”Ceea ce este extraordinar este faptul ca acești tineri vor putea intra pe piața muncii imediat după finalizarea studiilor, beneficiind de locuri de muncă pe măsura competențelor și abilităților lor. E un avantaj extraordinar și o reală șansă la o viață mai bună. Mai ales pentru că vor fi pregătiți pentru companiile din județul lor, oferindu-le și șansa de a rămâne în țară, aproape de familie”, a mai declarat edilul șef.
În prima fază, bugetul pentru construcția și amenajarea campusului este de cinci milioane de euro, mare parte provenind din donații. 
Pentru a susține lăudabilul proiect, companiile pot redirecționa până la 20% din impozitul pe venit sau profit, iar persoanele fizice pot alege să completeze Formularul 230, ce permite redirecționarea a 3,5% din impozitul datorat sau să facă donații prin SMS către BookLand.
Elevii care vor studia în viitorul campus vor fi selectați și testați, în funcție de abilitățile și preferințele lor, vor semna contracte de muncă, vor primi burse și, la finalul formării profesionale, vor avea locuri de muncă garantate, pentru care vor fi calificați.
Campusul preuniversitar profesional în sistem dual, cel mai amplu proiect educațional BookLand, își va deschide porțile în anul 2025.