boteni inalt bunUna dintre prioritățile conducerii Primăriei Boteni acum, la început de an, este înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu localitățile Hârtiești, Vulturești și Davidești, asociere care să implementeze proiectul cu finanțare guvernamentală privind înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în cele patru comune. ”Așa cum am anunțat la finele anului trecut, suntem pe lista celor care au primit finanțare pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Am depus alături de comunele limitrofe amintite documentația pentru înființarea Asociației prin care putem implementa acest proiect, sediul structurii fiind la Boteni.”, declară primarul Vasile Leau.
În afara acestui ambițios obiectiv, comuna Boteni are în lucru proiecte impresionante ca număr, unele investiții fiind în curs de derulare, altele urmând să fie demarate în acest an:
# dotarea școli cu mobilier și componente IT- în derulare, PNRR;
# achiziționarea de 160 de fose septice pentru gospodăriile unde sistemul de canalizare nu este oportun - PNRR;
# modernizarea iluminatului public cu lămpi economice și telegestiune - AFM;
# stații de încărcare electrică pentru autoturisme - PNRR;
# înființarea unui parc fotovoltaic pentru consumul public - urmează semnarea contractului de finanțare;
# înființarea de piste de biciclete pe o lungime de 7 km - urmează semnarea contractului - PNRR;
# înființarea de platforme de gunoi de grajd și reciclarea acestuia - urmează semnarea contractului- PNRR;
#  modernizarea prin asfaltare a drumurilor din localitate - proiect derulat prin Programul „Anghel Saligny”, finalizat în proporție de 70%;
# continuarea lucrărilor de modernizarea a centrului civic - finalizat în proporție de 80% - buget local;
# continuarea asfaltării drumului DC 38 Linie – Balabani, proiect început cu fonduri proprii pentru care se caută surse de finanțare;
# construirea unei săli de sport cu 102 locuri - proiect ce va fi demarat cât de curând, cu fonduri prin CNI;
# modernizarea Casei de Cultură - proiect ce va fi demarat curând - fonduri CNI;
”Avem și o serie de proiecte pentru viitor, pentru care pregătim documentațiile în vederea depunerii pe diverse axe de finanțare. Este nevoie de o reabilitare a sistemului de apă și canalizare. Reabilitarea presupune implementarea unui sistem de autocitire, modernizări și o extindere de 500 m; lucrăm la studiile de fezabilitate pentru modernizarea a încă 7-8 km de drumuri și ulițe în toată comuna; la fel, dorim să amenajăm trei punți la trecere în punctele Ticănești, Luncă și Muscel - lucrăm și la acestea la studiile de fezabilitate. Avem în plan să alocăm fonduri pentru construirea unei biserici în satul Luncă și pregătim solicitări de finanțare pentru modernizarea și eficientizarea energetică a două clădiri - fostul sediu al Primăriei și Muzeul localității”, a mai punctat edilul șef din Boteni.