rociu 2024Începerea lucrărilor la rețeaua de gaze, extinderea rețelei de canalizare și racordarea consumatorilor la aceasta, precum și modernizarea unor drumuri locale sunt principalele obiective de investiții ce vor intra în implementare în comuna Rociu anul acesta. În plus, în 2024 continuă cadastrarea sistematică a suprafețelor de teren din localitate, extravilan și parțial intravilan în satele Gliganu de Jos și Rociu, cu finanțare prin ANCPI. 

Totodată, în satul Șerbănești, va fi finalizată sala de sport construită de Compania Națională de Investiții (CNI). Obiectivul se va alătura terenului de sport amenajat de autoritățile din Rociu în incinta Școlii Gimnaziale Șerbănești, completând astfel infrastructura dedicată activității sportive pentru tinerii și copiii din comună. 
”Pentru rețeaua de gaze au fost alocați 7,6 milioane de lei pentru începerea lucrărilor. Urmează semnarea contractului, organizarea licitației pentru execuție și demararea lucrărilor. În ceea ce privește canalizarea, suntem în procedură de licitație pentru execuție, la fel și pentru proiectul de asfaltare a străzii Tudorani, în satul Gliganu de Sus. Cu finanțare din bugetul local vom asfalta anul acesta strada Rariești, în satul Gliganu de Jos”, declară primarul Victor Mihai Bălășoiu. Strada Rariești are o lungime de aproximativ 700 metri, iar lucrările la canalizare presupun extinderea rețelei pe o lungime de 3,4 km și realizarea racordurilor la sistemul integrat de utilități pe o lungime totală de 18,2 km, în satele Șerbănești și Gliganu de Sus. 
Nu în ultimul rând, cu ajutorul banilor accesați prin PNRR, Căminul Cultural Gliganu de Jos va fi modernizat anul acesta. Primăria Rociu a obținut o finanțare în valoare de 1.177.177,08 lei pentru realizarea acestui obiectiv.