leresti latAvând zeci de proiecte de în derulare, în toată localitatea, primarul comunei Lerești, Marian Toader, este de părere că această perioadă este una fără precedent din punct de vedere investițional. ”Am fi ipocriți dacă am spune că traversăm o perioadă rea. Într-adevăr, nu este ușor să obții fonduri, nu avem personal pe cât am avea nevoie dat fiind volumul de muncă, însă și rezultatele sunt pe măsură”, explică edilul șef. Fără a le trece în revistă pe toate, prioritare în acest început de an sunt obiectivele în derulare sau pe cale să înceapă. ”Se lucrează la prima etapă a modernizării iluminatului public, cu sistem de telegestiune, proiect finanțat prin AFM. S-au montat deja 300 de lămpi din cele 373 prevăzute în total, pe străzile laterale din localitate. Va urma etapa a doua, sau mai bine zis al doilea proiect, ce presupune montarea a 242 de lămpi de-a lungul drumului județean.”, a declarat primarul Marian Toader.
Concomitent se face documentația pentru obținerea avizului de Mediu în vederea construirii unui zid de sprijin - apărare de mal, la sala de sport, investiție ce se va realiza din fonduri proprii. Tot pentru obținerea avizelor se lucrează și în ceea ce privește proiectul pentru care s-a obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”- extinderea rețelei de gaze în satul Pojorâta.  La capitolul ”obținere avize” este și investiția ce vizează modernizarea complexului sportiv - proiect depus la CNI, aflat pe lista de sinteză. Tot la CNI, administrația locală mai are un  proiect depus - extindere, modernizare și reabilitare Grădinița Voinești, în vederea trecerii la program prelungit, investiție pentru care s-au solicitat clarificări.
”Avem în derulare prin PNRR eficientizarea energetică și modernizarea Școlii Gimnaziale „Prof. Dr. Ursea Nicolae” și reabilitarea moderată a clădirii fostei Grădinițe Lerești. Cât de curând vom achiziționa și monta stațiile de încărcare electrică - aici este necesar să suportăm de la buget întărirea rețelei electrice. Evident, pe lista de priorități sunt cele două investiții derulate prin Programul „Anghel Saligny” - modernizarea de drumuri în localitate, proiect la care se lucrează efectiv, și înființarea de infrastructură de utilități în satul Pojorâta, proiect aflat în stadiul de licitație pentru desemnarea constructorului.”, a mai declarat șeful executivului.
După obținerea autorizației de securitate la incendiu, sala de sport nou finalizată va găzdui o serie de competiții, spre bucuria celor mari și mici din localitate. ”Avem programate deja de la sfârșitul lunii ianuarie două turnee de handbal iar apoi, în februarie și martie, și două competiții de volei, din care un turneu național. Faptul că avem aceasta sala de sport în localitate aduce un beneficiu imens comunității”, a mai punctat primarul Marian Toader.