stoenestiCa în fiecare an, în luna ianuarie, primul lucru de făcut pentru administrația locală din Stoenești este constituirea bugetului și alocarea sumelor pentru investițiile preconizate. Cifrele sunt oarecum similare celor de anul trecut. ”Vom gospodări cât se poate de eficient sumele de care dispunem, pentru a putea realiza cât mai multe lucruri pentru comunitate. Ne dorim în primul rând sănătate și putere de muncă, pentru a duce la bun sfârșit, ca de obicei, tot ceea ce ne-am propus”, declară primarul Ion Marin.
Pe lista de priorități sunt, evident, cele două proiecte ample pentru care s-a obținut finanțare prin Programul „Saligny”. ”Am început lucrările la sistemul de canalizare Bădeni-Cotenești, etapa a doua, și totul decurge conform graficului. În ceea ce privește introducerea rețelei de gaze în comună, unde suntem în asociere cu încă trei localități (Cetățeni, Văleni și Malu cu Flori), am obținut hotărârea judecătorească pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară și așteptăm ”certificatul de naștere” al Asociației, pentru a putea face studiul de fezabilitate. Ulterior, vom semna contractul și vom scoate la licitație investiția. Stoenești, comuna noastră, este lider de proiect, de aici urmând să fie demarată investiția.”, spune edilul șef.
În derulare este și proiectul privind modernizarea iluminatului public, cu fonduri prin AFM. ”Se vor monta 350 de lămpi cu sistem de telegestiune. Suntem în faza de proiectare”, a menționat primarul Ion Marin.
Primăria Stoenești a început de câțiva ani și o campanie de asfaltare a drumurilor comunale, campanie pe care o va continua și anul acesta.
”Din fonduri proprii vom asfalta și anul acesta încă 3-4 km de străduțe de interes local. Avem peste 30 de km de drumuri asfaltate și continuăm până vom avea asfalt în întreaga localitate. Concomitent, dorim să reabilităm prin pietruire și drumul către Schitul Modest.”, a mai punctat șeful executivului din Stoenești.