suici lat nouPrimul proiect care va fi implementat anul acesta în comuna Șuici este modernizarea și eficientizarea energetică a Școlii „Toma Brătianu”, obiectiv realizat cu fonduri europene, prin PNRR. ”Se vor monta panouri fotovoltaice, pompe de căldură, se va face anveloparea clădirii și se va schimba o parte din tâmplărie”, a declarat primarul Constantin Iatagan.
Cele două investiții de anvergură pentru care conducerea administrației locale a obținut fonduri prin Programul „Anghel Saligny” sunt, de asemenea, în grafic. ”În ceea ce privește proiectul ce are ca obiectiv  asfaltarea a 11 km de drumuri din comună, începe proiectarea. La celălalt - extinderea rețelei de canalizare cu 17 km în satele Paltenu, Ianculești, cătun Moșteni (sat Șuici) și Păuleni, am finalizat licitația și se va trece la realizarea proiectului tehnic, ce are ca termen 45 de zile. 
Vom începe lucrările la canalizare din două direcții, astfel încât să finalizăm cât se poate de repede porțiunea aferentă drumului județean 703G. Asta pentru că DJ 703G Șuici- Călimănești este inclus spre asfaltare în proiectul Consiliului Județean. Cu cât finalizăm mai repede extinderea rețelei de canalizare pe acest tronson, cu atât mai rapid se va putea asfalta drumul. Avem stipulat în contract să putem face recepție parțială la canalizare, tocmai din acest considerent.”, explică edilul șef.
Un alt proiect important pentru care comuna Șuici a primit finanțare guvernamentală este introducerea rețelei de gaze naturale în localitate.
”Sunt foarte bucuros de acest proiect pe care întreaga comunitate și l-a dorit. Trebuie să facem studiul de fezabilitate pentru a lua avizele și semna contractul. Avem anul acesta nevoie de foarte multe co-finanțări. Am solicitat de la Consiliul Județean sprijin și sperăm că ni-l vor acorda, așa cum s-a întâmplat în fiecare an”, a mai punctat șeful executivului din Șuici.