cocu contractVeste extraordinară pentru locuitorii comunei Cocu, la început de an! Primarul Gheorghe Țucă a semnat, în luna ianuarie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare a proiectului ”Modernizare DC 176 în comuna Cocu” - una dintre cele mai așteptate investiții de către comunitatea locală. Astfel, după numeroase eforturi, modernizarea drumului în lungime de 4,2 km care leagă satul Richițele de centrul comunei va demara în scurt timp. ”A fost promisiunea pe care le-am făcut-o cetățenilor din acest sat, că vor avea drumul asfaltat, pentru a nu se mai chinui cu naveta, pentru a putea circula cu mașinile în condiții normale. Avem nevoie de modernizarea acestui drum și pentru accesul mijloacelor de intervenție și pentru mașinile de aprovizionare. Iată că această promisiune devine realitate! Licitația pentru execuție este finalizată, iar în scurt timp voi emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului”, declară primarul Gheorghe Țucă. Pe lângă asfaltare, proiectul prevede și amenajarea șanțurilor și a podețelor de acces la proprietăți, precum și remedierea a două alunecări de teren.
 
Investiții cu fonduri europene
Pe lângă modernizarea DC 176, anul acesta în comuna Cocu vor demara și alte proiecte de interes general. Primul dintre acestea este cel de modernizare a iluminatului public cu fonduri prin AFM. De asemenea, în scurt timp, vor fi demarate proceduri de achiziție pentru dotarea Școlii Gimnaziale Cocu în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR. Copiii care învață la școala din comună vor avea parte condiții optime pentru studiu: mobilier nou în sălile de clasă, materiale didactice inovative, echipamente pentru laboratoare și sala de sport. De asemenea, în derulare se află întocmirea PUG-ului localității, iar în luna februarie va avea loc licitația pentru un alt proiect finanțat din fonduri europene. Este vorba despre implementarea unor ”Sisteme inteligente de management local” - obiectiv de investiții susținut financiar prin PNRR. 
 
Lucrări pentru extinderea utilităților

Pe final de an 2023, administrația publică locală a mai bifat un succes la capitolul accesare fonduri europene. Proiectul privind realizarea unor lucrări în vederea creșterii eficienței energetice la sediul Primăriei Cocu a fost aprobat în PNRR și va intra în implementare anul acesta. Concomitent, primarul Gheorghe Țucă are pregătite proiecte care se vor desfășura cu finanțare din bugetul local. ”Ne dorim să extindem alimentarea cu apă în Dealu Cătușa, cătunul Ciocești, pe o lungime de circa 2 km. Vrem să înlocuim și conducta de apă pe un tronson de 1 km în cătunul Dealu Bogdanului. S-au construit multe case în zonă și actuala conductă este subdimensionată în raport cu consumul. Tot în 2024 intenționăm să extindem rețeaua electrică în satul Făcălețești, cătunul Negulești, în colaborare cu CEZ. ”, precizează edilul din Cocu. Pe lista lucrărilor propuse pentru anul acesta mai figurează și remedierea alunecării de teren de pe DC 167, în satul Crucișoara, pentru care există o solicitare de finanțare depusă la CNI.