racaÎncepând din această toamnă, în dotarea administrației publice locale a comunei Râca a intrat un utilaj multifuncțional nou-nouț. Este vorba de un tractor cu remorcă, achiziționat cu fonduri europene și bani din bugetul primăriei - prin cofinanțare. Tractorul este destinat unei game largi de lucrări și activități edilitar-gospodărești în comună și deja ”a intrat în pâine”.

”Am folosit noul tractor la lucrările pe care le derulăm pentru modernizarea drumurilor. Pe parcurs ne va fi de ajutor și la alte lucrări, inclusiv la intervențiile în situațiile de urgență”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu. Primăria Râca mai dispune de un buldoexcavator pentru lucrările de gospodărire comunală.
În ceea ce privește proiectul de asfaltare a trei drumuri comunale, derulat cu fonduri guvernamentale, acesta se apropie cu pași repezi de finalizare. Drumurile au fost asfaltate, iar în prezent se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de acces în gospodării. Totodată, administrația publică ia în calcul să depună o cerere de finanțare la AFIR în vederea modernizării altor drumuri de interes local. ”Ar mai fi aproape 9 km de drumuri de modernizat în toată comuna. Ar fi foarte bine dacă am reuși să accesăm fonduri din sursă externă pentru continuarea lucrărilor de asfaltare. Mai întâi însă trebuie să vedem dacă proiectul este eligibil și are șanse să primească finanțare”, precizează edilul șef.
Primăria Râca va face în perioada imediat următoare achiziția dotărilor pentru Școala Gimnazială ”Ilie Stănculescu”, pe baza proiectului finanțat în PNRR. Unitatea de învățământ va beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente IT.
Nu în ultimul rând, cetățenii comunei sunt anunțați că pot depune cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece. Cererile se pot depune la sediul primăriei în oricare lună a sezonului rece, cu mențiunea că termenul limită este data de 20 a lunii respective. Subvenția pentru încălzire se acordă în perioada 1 noiembrie 2023-31 martie 2024.