stefan cel mare latAutoritățile comunei Ștefan cel Mare au pregătit un nou proiect în vederea continuării lucrărilor de modernizare a drumurilor din localitate. Conform documentației, proiectul vizează asfaltarea străzilor Tudor Vladimirescu (1560 metri), Ion Mihalache (740 metri) și Ing. Ion Florescu (800 metri). Proiectul va fi depus în luna noiembrie la AFIR, în cadrul DR 28 ”Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural”, iar dacă va beneficia de finanțare din fonduri europene, în comuna Ștefan cel Mare ar fi asigurată continuitatea procesului de modernizare a drumurilor, proces demarat prin lucrările de asfaltare derulate prin Programul ”Anghel Saligny”.

La momentul actual, 7 km de drumuri comunale sunt în curs de modernizare prin programul guvernamental. ”Primul strat de asfalt a fost turnat pe toate străzile incluse în proiect. Acum se lucrează la betonarea șanțurilor și la podețele de acces în gospodării. În primăvară vom veni și cu cel de-al doilea strat de asfalt”, declară primarul Ion Parpală.
Pe de altă parte, pentru dotarea școlii din comună cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT, proiect derulat cu fonduri europene prin PNRR, urmează achiziția dotărilor. Acestea trebuie să ajungă în unitatea de învățământ până la finalul anului viitor. Totodată, autoritățile comunei Ștefan cel Mare au pus la punct pregătirile pentru sezonul rece. Primăria a făcut aprovizionarea cu lemne și material antiderapant și dispune de utilaje proprii pentru acțiunile de deszăpezire.