cocu latLa nivelul administrației publice locale a comunei Cocu se fac ultimele pregătiri în vederea lansării licitațiilor pentru două obiective de investiții finanțate prin PNRR. Este vorba despre dotarea Școlii Gimnaziale Cocu, respectiv despre amenajarea a două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice. Unitatea de învățământ din localitate va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, iar una dintre cele două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice va fi amenajată chiar în apropierea școlii. Cealaltă stație va fi amplasată în satul Bărbătești. Licitațiile pentru cele două obiective de investiții vor fi lansate în luna noiembrie.

În altă ordine de idei, în urma ultimelor demersuri făcute de autoritățile locale, urmează semnarea contractului de finanțare pentru proiectul înscris în Programul de Investiții ”Anghel Saligny” - asfaltarea DC 176 în satul Richițele. ”A trebuit să refacem devizul general al lucrărilor, s-au modificat standardele de cost și trebuia actualizat. Am refăcut și hotărârea de Consiliul Local privind aprobarea proiectului. Le-am încărcat pe toate în platforma ministerului și acum nu mai există niciun motiv pentru care să nu semnăm contractul de finanțare a lucrărilor”, declară primarul Gheorghe Țucă.
În mod firesc, administrațiile publice locale fac în această perioadă ultimele pregătiri pentru sezonul rece. De la regulă nu se abat nici autoritățile comunei Cocu, care au asigurat aprovizionarea cu lemne a instituțiilor publice, au pus la punct stocurile de material antiderapant și, nu în ultimul rând, au pregătit utilajele pentru acțiunile de deszăpezire.