bughea de sus 2La Bughea de Sus s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de modernizarea a infrastructurii rutiere din cadrul Programului „Anghel Saligny”. 8,1 km de drumuri vor fi asfaltați în total, iar anul acesta se vor derula lucrări pe Străzile Cândea, Creților și Trufășești.  ”Se vor face lucrări pentru stratul de bază și asfalt, urmând ca amenajarea șanțurilor pe aceste tronsoane să înceapă în primăvara anului viitor, continuând bineînțeles cu asfaltarea pe alte drumuri și amenajarea podului cuprins în proiect.

Concomitent, am finalizat de modernizat DC 15 - Măgura. S-au montat indicatoare, limitatoare de viteză și urmează recepția finală. Ne apucăm de șanțuri pe traseul DC 16, unde avem deja turnat asfaltul. A durat mai mult decât estimasem să începem construirea șanțurilor pe acest tronson, deoarece am schimbat puțin proiectarea, dând șanțurilor o pantă mai mică, deoarece drumul fiind îngust și în curbe, mașinile mari să poată trece cu roata peste, fără pericol. Ambele obiective amintite sunt realizate cu fonduri proprii”, a explicat primarul Nicolae Tarbă.
Tot anul acesta, cât de curând, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică și modernizare a clădirii Primăriei, obiectiv ce se va implementa cu fonduri europene. ”Se va anvelopa clădirea, va fi montată tâmplărie PVC, un sistem fotovoltaic și alte asemenea tipuri de lucrări.”, a  mai anunțat edilul șef.
Alte proiecte ce sunt pe cale de a fi demarate sunt modernizarea iluminatului public și modernizarea Căminului Cultural. ”Avem semnat contractul de finanțare cu Agenția Fondului de Mediu pentru modernizarea iluminatului public. Valoarea este de 1 milion de lei și presupune montarea de leduri economice cu teledetecție posibilitatea reducerii intensității luminii cu până la 50%. Va fi un sistem puțin costisitor și foarte eficient. În ceea ce privește modernizarea Căminului Cultural, proiect derulat cu fonduri prin Compania de Investiții, se lucrează la proiectul tehnic.”, a mai afirmat șeful executivului.
Nu în ultimul rând, trebuie amintit faptul că au fost finalizate lucrările de modernizare a Școlii Nr.1 Bughea de Sus, obiectiv ce s-a realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.