micesti latCât de curând administrația din Micești va demara procedurile de achiziție la proiectul privind dotarea unităților de învățământ de pe raza comunei cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice, toate  de ultimă generație. Valoarea bunurilor depășește suma de 1 milion de lei, bani europeni alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „În paralel cu achiziționarea dotărilor pentru unitățile de învățământ am demarat procedurile de obținere a autorizațiilor prevăzute de lege în vederea deschiderii creșei, obiectiv recent finalizat și recepționat.

În curând ne vom preocupa și de obținerea autorizațiilor pentru grădinița cu program prelungit, care este aproape gata. Constructorul mai are de montat instalațiile sanitare și centrala termică și de efectuat mici finisări. Cele două unități vor deveni funcționale din primăvara sau toamna anului viitor, în funcție de cât repede vom obține acele autorizații de funcționare.”, a explicat primarul Dumitru Voicu.
În procedură de licitație pentru stabilirea antreprenorului se află și proiectul privind înființarea de piste pentru biciclete în satele Micești și Purcăreni, proiect finanțat prin intermediul Administrației Fondului de Mediu. Vor fi amenajate piste din beton cu lățime între 1 și 1,50 m, pe o lungime totală de 6,8 km, pe partea dreaptă a DJ 740 și DJ 741 și pe ambele laturi ale Străzii Primăriei.
Un alt obiectiv de interes public ce se va realiza la Micești va fi un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Centrul va fi amenajat pe o suprafață de 8.800 de metri pătrați, în zona Zăvoi-Prundiș. „Cetățenii vor putea depozita aici deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri - deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre de animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări. Cat de curând vom iniția procedurile de achiziție a lucrărilor pentru acest proiect.”, a precizat Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești.

Se modernizează iluminatul public
În luna noiembrie vor demara lucrări de modernizare și extindere a iluminatului public pe Strada Teascului și pe Drumul Național, proiect finanțat prin AFIR. Alte două solicitări de finanțare privind același obiectiv - modernizarea iluminatului public din comună, au fost depuse la Administrația Fondului de Mediu, una dintre ele fiind deja aprobată.
Nu în ultimul rând, în luna octombrie a fost turnat asfalt pe Aleea Dumbravei, pe o lungime de aproximativ 250 de metri. Finanțarea a fost asigurată de către Consiliul Județean Argeș.