stoenestiCât de curând, conform declarațiilor primarului din Stoenești, Ion Marin, va fi finalizată modernizarea a trei tronsoane de drumuri din localitate. Este vorba de un tronson în satul Bădeni, unul în satul Slobozia și unul în Lunca Gârtii. ”Toate obiectivele sunt realizate cu fonduri proprii, făcând parte din campania de modernizare a infrastructurii rutiere pe care am inițiat-o cu ceva timp în urmă. Cele trei tronsoane însumează aproximativ 3 km. În acest sens ne pregătim să modernizăm, tot din surse proprii, și drumul către Schitul Modest, în lungime de 2,3 km. Suntem în procedură de achiziție și sper că și în acest caz lucrările vor începe încă de anul acesta”, spune primarul Ion Marin.

Concomitent, a început implementarea proiectului cu finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. ”Am predat amplasamentul și lucrările sunt pe cale să înceapă. Reamintesc că proiectul presupune rețea de canalizare în lungime de aproximativ 14 km, 6 stații de pompare și o stație de epurare în satul Cotenești. Cu acești încă 14 km de rețea acoperim mare parte din comună în cea ce privește infrastructura de utilități. Ne vor rămâne doar câteva ulițe răzlețe fără canalizare, străzi pe care vom face, evident, extinderi. Acolo unde sunt locuințe izolate și depărtate de rețea, vom alege probabil fose septice, sau ce va mai potrivit.”, a explicat șeful executivului.

Finanțare pentru iluminatul public!
Administrația din Stoenești anunță continuarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal, prin obținerea unei finanțări în valoare de 1 milion de lei de la Administrația Fondului de Mediu. Deja se lucrează la documentația tehnică aferentă implementării proiectului. Vor fi montate lămpi noi, cu un consum redus de energie, la Bădeni, Valea Bădenilor, Lunca Coteneștilor, Lunca Gârtii, Piatra. Va fi vorba de un sistem inteligent, cu teledetecție.
Ca în fiecare an, lucrările de deszăpezire în localitate vor fi făcute în regie proprie, cu utilajele Primăriei - un tractor cu lamă și un buldoexcavator.