sapataAutoritățile comunei Săpata încheie anul cu o nouă investiție în modernizarea infrastructurii de drumuri din localitate. Astfel, după modernizarea DC 437 în satul Drăghicești, în luna noiembrie încep lucrările de asfaltare a DC 36 în satul Bănărești. ”Asfaltarea drumului se va realiza pe o lungime de 900 de metri, de la Drăgușin până la Ionică Ilinca. Totodată, vor fi decolmatate șanțurile de-a lungul drumului. Este o arteră importantă pentru comunitatea locală, mai ales că asigură o fluidizare a traficului în comună, în special în zilele în care avem sărbători care se desfășoară în satul Bănărești. Practic, acest drum asigură legătura DJ 679 cu strada Bănărești, asfaltată prin PNDL”, precizează primarul Laurențiu Micu.

Autoritățile din Săpata speră să finalizeze modernizarea drumului până la sfârșitul anului. Planurile conducerii Primăriei de a moderniza drumurile nu se opresc însă aici. La nivel local a fost elaborat un proiect privind asfaltarea a circa 3 km de drumuri de interes local, prin AFIR. ”Proiectul se referă la căile de acces din cătunele Ciobești și Dragomirești și la trei străzi din satul Mârțești, Strada Principală, până la Vișan, respectiv Dănălache și Rădulescu. Vom depune proiectul la AFIR luna aceasta și, dacă va fi acceptat la finanțare, anul viitor ne apucăm de lucrări”, adaugă edilul comunei Săpata. Pe de altă parte, prin intermediul GAL se intenționează achiziționarea unui utilaj pentru dotarea SVSU. Este vorba despre un tractor cu lamă, util pentru mai multe tipuri de lucrări în comună.

Târg de toamnă
sapata targFrumusețea și bogățiile toamnei i-au încântat pe locuitorii comunei Săpata, de la mic la mare, în cadrul Târgului de toamnă organizat de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu”. Mâinile harnice ale părinților au pregătit bunătăți specifice toamnei, de la plăcinte, cozonaci, dulcețuri, compoturi și conserve și până la decorațiuni, iar micuții iscusiți au reușit să le vândă pentru a strânge bani. A fost o zi specială, într-o atmosferă autentică de toamnă, concretizată într-un proiect educațional de succes, mulțumită implicării copiilor, părinților și a cadrelor didactice.