barla latTrei proiecte ale autorităților publice din comuna Bârla, finanțate cu fonduri nerambursabile prin PNRR, se află în etapa licitațiilor pentru atribuirea lucrărilor. Astfel, în desfășurare este licitația pentru reabilitarea energetică a sediului Primăriei Bârla, suma alocată pentru acest obiectiv de investiții ridicându-se la 1.192.922 lei. ”Lucrările presupun anveloparea termică a clădirii, montarea unor pompe de căldură și a panourilor solare, precum și schimbarea tâmplăriei acolo este nevoie. De asemenea, demarăm licitația pentru elaborarea în format GIS a Planului Urbanistic General al comunei Bârla, alt proiect finanțat prin PNRR cu suma de 527.221 lei”, precizează primarul Gheorghe Voicu.

Procedura de achiziție a lucrărilor se desfășoară și în cazul proiectului privind instalarea unui sistem integrat de supraveghere video în comună. Prin PNRR au fost alocați 856.000 lei pentru această investiție. Pe baza acestui proiect, în comuna Bârla vor fi instalate 29 de camere video, dintre care 5 camere LPR pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare, respectiv 1 cameră de mare rezoluție ce urmează a fi montată pe Releul Primăriei. Sporirea gradului de siguranță în zonele publice, supravegherea și facilitarea traficului rutier, descurajarea și prevenirea incidentelor cu violență, creșterea eficacității intervenției și a restaurării ordinii publice sunt obiectivele vizate prin implementarea proiectului.
Pe de altă parte, în satul Mozăceni Vale continuă lucrările la noua sală de sport construită prin CNI. Se lucrează la interior, însă din păcate lucrările neeligibile, a căror execuție este finanțată din bugetul local, nu vor putea fi realizate în perioada imediat următoare în urma intrării în vigoare a Ordonanței 90/2023. Administrația publică locală trebuie să asigure branșarea sălii de sport la rețelele de energie electrică, gaze și canalizare.