micesti primarLa Micești este foarte aproape de finalizare încă un obiectiv pentru care administrația locală a obținut finanțare prin PNDL II. Este vorba de grădinița cu program prelungit, situată în imediata vecinătate a Școlii de centru. Reamintim că în luna iulie, pentru o altă investiție prin PNDL II - creșa, a fost efectuată recepția lucrărilor. „La grădiniță, constructorul mai trebuie să monteze instalațiile sanitare și centrala termică. După recepționarea lucrării, urmează obținerea tuturor autorizațiilor de funcționare. Grădinița cu program prelungit va funcționa în subordinea Ministerului Educației, prin Școala Coordonatoare Micești. Unitatea de învățământ își va deschide porțile în primăvara sau toamna anului viitor, în funcție de cât de repede vom obține autorizațiile impuse de lege. În privința creșei, și aici ne ocupăm de obținerea tuturor autorizațiilor de funcționare. În același timp, consilierii locali vor hotărî, din punct de vedere juridic, de cine va aparține această unitate: fie de UAT Micești, fie va fi preluată de către Ministerului Educației, tot prin Școala Coordonatoare Micești.”, explică primarul Dumitru Voicu.

Despre celelalte proiecte de investiții în plină derulare în comună ne-a oferit amănunte Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești:
„Pentru viitoarea centrală fotovoltaică de la Zăvoi-Prundiș a fost aprobat studiul de fezabilitate și am obținut avizul tehnic de racordare de la CEZ. Așteptăm emiterea acordului de mediu. Cu o putere de 360 de Kw, centrala va asigura necesarul pentru iluminatul public, consumul instituțiilor publice de pe raza comunei, dar și a altor două obiective ce se vor realiza în paralel la Zăvoi-Prundiș: stația de epurare a viitorului sistem de canalizare (investiție finanțată prin Programul „Anghel Saligny” și centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, obiectiv pentru care avem finanțare prin PNNR.  Pentru un alt proiect finanțat prin PNNR, care presupune realizarea a 6,8 km de piste de biciclete în satele Micești și Purcăreni, ministerul care gestionează acest program a efectuat deja primele plăți, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Pe parcursul lunii octombrie vor fi scoase la licitație lucrările de execuție. Pentru celălalt proiect similar - înființarea de piste de biciclete pe o lungime de 3,7 km la Plaiul Oii, investiție finanțată prin Administrația Fondului de Mediu, a fost aprobat studiul de fezabilitate și, odată cu el, am depus întreaga documentație în platforma AFM, urmând a semna efectiv contractul de finanțare. Nu în ultimul rând, cel mai probabil până la finele lunii octombrie vom semna contractul de finanțare și vom da drumul la licitație pentru asfaltare a 18 drumuri de interes local, însumând peste 6 km. Proiectul este finanțat prin Programul Anghel Saligny.”