poienarii de muscel latDeși suntem aproximativ la mijlocul toamnei, anumite comunități locale au început deja pregătirile pentru iarnă. Este și cazul autorităților comunei Poienarii de Muscel, care în ultimele săptămâni au pus la punct cele necesare întâmpinării în bune condiții a perioadei reci. ”Am adus lemne pentru iarnă, le-am tăiat cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social și le-am depozitat în magazii. Aprovizionarea s-a făcut pentru încălzirea tuturor instituțiilor publice din comună: primăria, școlile, dispensarul, căminul. Necesarul anual este de circa 200 mc de lemne.

Totodată, facem și o verificare a utilajelor de intervenție, în perspectiva acțiunilor de deszăpezire”, declară primarul Ion Banzea. Există însă îngrijorări cu privire la starea DJ 738 Poienari - Jugur - Drăghici, tocmai pentru că se apropie iarna și reabilitarea drumului nu a fost finalizată de cei de la Drumuri Județene. Calea rutieră a fost decopertată încă din iarna anului trecut și lăsată așa, fără a se plomba măcar porțiunile cu probleme.

Se modernizează iluminatul public
350 de lămpi noi, eficiente din punct de vedere energetic, vor fi montate în localitate începând din această toamnă. Lucrările fac parte dintr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și se vor derula pe străzile principale din localitate. Ulterior, în etapa a II-a a proiectului, vor fi montate alte 400 de lămpi pe străzile secundare din comună.
În scurt timp va demara și licitația pentru atribuirea lucrărilor de renovare energetică a trei clădiri publice: căminul și dispensarul din satul Jugur, respectiv dispensarul din satul Poienari. Clădirile vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică, investiții pentru care a fost accesată suma de 2.183.497 lei prin PNRR. În ceea ce privește proiectul de asfaltare a unor drumuri locale, derulat prin Programul ”Anghel Saligny”, autoritățile din Poienarii de Muscel urmează să semneze contractul de finanțare a lucrărilor. Proiectul include două drumuri de interes local, în lungime totală de 2,2 km, DL Peste Coastă, practic cea mai populată stradă din satul Jugur, și DL Leculești, la fel, cea mai populată stradă din satul Groșani.