baiculesti inaltÎn cadrul ședinței de Consiliu Local din luna septembrie la Băiculești au fost aprobate rectificări bugetare importante pentru susținerea proiectelor de investiții din comună. Punctual, este vorba despre rectificarea bugetului cu sumele aferente implementării proiectului de dotare a unităților școlare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv cu sumele necesare întocmirii studiului de fezabilitate pentru amenajarea unor piste de biciclete și a unor documentații în scopul modernizării drumurilor locale prin AFIR.

”Execuția pistelor de biciclete este finanțată prin Administrația Fondului de Mediu și prevede amenajarea acestora pe o lungime de 7,5 km, stânga-dreapta, de-a lungul drumului național. Referitor la proiectul de modernizare a drumurilor, pentru acest obiectiv intenționăm să depunem o solicitare de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Deocamdată se lucrează la documentații, pentru care avem de nevoie de aceste fonduri prevăzute în această rectificare.”, clarifică primarul Niculae Dragnea.

Noi drumuri în modernizare
Nu în ultimul rând, administrația publică locală își propune ca în luna octombrie să înceapă noi lucrări de modernizare a drumurilor locale, cu fonduri din bugetul propriu. Sunt vizate pentru asfaltare bretele ale DN, mai exact căi de acces care asigură legătura cu DC 213, drum asfaltat cu fonduri europene. Lungimea totală a drumurilor propuse pentru modernizare ajunge la 3 km, iar autoritățile comunei Băiculești au în plan să termine lucrările până la finalul anului. De asemenea, în localitate continuă în această perioadă lucrările la sistemul de canalizare, investiții derulate cu bani guvernamentali, prin PNDL.