barlaE decembrie, e sfârșit de an și moment de bilanț retrospectiv și pentru Primăria comunei Bârla. Administrația publică locală a traversat un an dificil, în revenire după perioada de pandemie, dar în cea de-a doua parte a acestuia a reușit să demareze numeroase lucrări, unele dintre ele fiind deja finalizate. ”În 2022 s-a lucrat pe mai multe fronturi la Bârla, la gaze, apă, drumuri și la amenajarea unor spații pentru sport și agrement. În paralel, am pregătit terenul pentru ceea ce urmează să se întâmple în comună în următorii doi, trei ani. Am accesat fonduri guvernamentale pentru extinderea rețelei de canalizare, fonduri prin CNI pentru construcția unei săli de sport, precum și fonduri europene prin PNRR, pentru realizarea PUG-ului”, declară primarul Gheorghe Voicu.

Bilanțul obiectivelor realizate anul acesta în comuna Bârla cuprinde extinderea rețelei de gaze pe o lungime de 2 km, amenajarea unui teren multifuncțional de sport în satul Urlueni, extinderea rețelelor de apă și canalizare pe o lungime de 2 km, achiziționarea unei mașini de pompieri pentru intervenții, acoperiș la Biserica Mozăceni Vale, capelă la Biserica Mândra, gard nou la sediul primăriei, alei betonate la parcul din satul Urlueni, dotare parcuri cu mobilier urban în satele Urlueni, Bădești și Mozăceni Vale, amenajare podețe și drumuri (intravilan și de exploatație agricolă), gard refăcut la Școala Bădești și reînsămânțarea terenurilor de fotbal din Bârla și Bădești. În cadrul Căminului Cultural Mozăceni Vale, pe lângă secția de căluș, funcționează de anul acesta și secții de pictură (susținută de Primărie) și țesut-cusut (gratuit) la care participă copiii din localitate. Micuții din Bârla vor primi cadouri de la Moș Crăciun și anul acesta. Bătrânelul cel darnic a pregătit 265 de pachete cu dulciuri și fructe care vor fi dăruite copiilor.

Fie ca toate visele pe care le făuriți în aceste zile magice de Sărbătoare să se împlinească, iar drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în case și în inimi!
Sărbători fericite! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Bârla
Primar, Gheorghe Voicu