boteni bunCea mai bună veste din 2022 a venit la sfârșitul anului. Conducerea Primăriei a semnat contractual de finanțare, prin Programul „Anghel Saligny”, prin care se vor moderniza prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Boteni -  aproximativ 10 km. Investiția este în valoare de 15.000.000 lei.  ”Modernizarea infrastructurii rutiere este doleanța cea mai mare a localnicilor, prin urmare și a noastră, și de aceea am insistat atât cu acest proiect care a obținut inițial finanțare prin FDI (structură ce ulterior s-a desființat). Lucrările vor începe cât de curând” a declarat primarul Vasile Leau.

Luând în considerare acest aspect și adăugând la lista de realizări alte demersuri și acțiuni pe care administrația locală le-a parcurs și punctat anul acesta, edilul șef concluzionează: ”2022 este un an bun pentru comunitatea noastră!”.
Șeful executivului a nominalizat câteva dintre aspectele demne de reținut. ”Am început cadastrarea gratuită, un proces ce se desfășoară lent, dar temeinic. La sfârșitul acțiunii fiecare imobil din localitate va fi măsurat și va avea carte funciară. Am finalizat extinderea canalizării în centrul localității; am terminat lucrările la un pod realizat din fonduri guvernamentale și locale; am început modernizarea centrului civic; am demarat amenajarea unui puț de apă pentru suplimentarea debitului în întreaga comună. Printr-o sponsorizare de la Holcim s-au montat panouri fotovoltaice la Școala Boteni și s-a amenajat un loc de joacă pentru copii.”, detaliază primarul Vasile Leau.
Eforturi s-au făcut și în ceea ce privește atragere fondurilor pentru proiecte viitoare. ”Munca mai puțin vizibilă, dar cea mai importantă este atragere fondurilor pentru diverse obiective, în felul acesta asigurând dezvoltarea constantă. Și la acest capitol stăm bine. În afara proiectului pentru modernizarea drumurilor, avem modernizarea Căminului Cultural, prin Compania Națională de Investiții, licitația fiind în plină desfășurare. Tot prin CNI vom construi o sală de sport, obiectiv la care am predat amplasamentul, în primăvară urmând a începe lucările. Nu în ultimul rând, trebuie menționat că am obținut fonduri europene pentru amenajarea de piste de biciclete de o parte și de cealaltă a drumului național, pe o lungime de 3,7 km, și pentru achiziționarea de stații de încărcare electrică.”, a mai declarat edilul șef.

Sărbătorile să ne aducă sănătate, pace și bunăstare, iar Anul Nou să fie pentru toți o punte spre un viitor mai bun și mai luminos.
Sărbători fericite! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau