stefan cel mare asfaltare 1S-a turnat asfalt în luna octombrie pe DC 445 în comuna Ștefan cel Mare, drumul care leagă localitatea de județul vecin, Dâmbovița. Autoritățile locale derulează lucrări de modernizare a drumului cu fonduri de la bugetul local și sprijinul Consiliului Județean. Valoarea de investiție a întregului proiect se ridică la suma de 18 miliarde de lei vechi. ”A fost turnat primul strat de asfalt, dar în paralel se lucrează și la amenajarea șanțurilor. Vom pune trei straturi de asfalt, întrucât este vorba de un drum în pantă, o pantă mai prelungă, un drum circulat și de mașini de mare tonaj. Vrem să facem o lucrare de calitate, nu o cârpeală! Vom avea asfalt cu o grosime totală de 15 cm”, precizează primarul Ion Parpală.

De menționat este faptul că administrația comunei Ștefan cel Mare a reușit să obțină finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru modernizarea altor drumuri din localitate. Este vorba de nouă străzi din interiorul comunei, cu o lungime totală de 7 km.
Documentația pentru modernizarea sectorului de zarzavaturi din cadrul târgului săptămânal este gata. Lucrările constau în turnarea unei pardoseli din beton, acoperirea spațiilor de comercializare și racordarea la utilități. Acestea vor începe în perioada imediat următoare. Târgul din comuna Ștefan cel Mare se organizează în fiecare zi de joi a săptămânii.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței
Conducerea Primăriei Ștefan cel Mare reamintește cetățenilor care doresc să beneficieze de ajutor pentru încălzirea locuinței că pot depune actele la sediul instituției. Stabilirea dreptului se face după cum urmează:  începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii în curs, respectiv începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20. Subvenția pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada 1 noiembrie 2022 - 31 martie 2023.