darmanesti primar 2Administrația din Dârmănești a primit în luna octombrie suma de 200.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, bani cu care se vor executa lucrări de prevenire a inundațiilor în două zone de pe raza comunei. „Sunt zone în care, de fiecare dată când plouă mai serios, gospodăriile sunt în pericol de a fi inundate. Este vorba de Dispensarul uman Dârmănești, unde se strânge apă de pe 50-60 de hectare. Se inundă subsolul clădirii, dar apa intră și în 6-7 gospodării. Cu aceeași situație ne confruntăm și la Piscani, într-o zonă în care precipitațiile abundente duc mai mereu la inundarea a 15 gospodării. Așadar, banii primiți de la Guvern sunt mai mult decât bineveniți pentru a realiza două canale colectoare a apelor pluviale, în așa fel încât să nu ne mai confruntăm pe viitor cu astfel de probleme.”, spune primarul Emilian Ciolan.

Edilul șef dă asigurări că nu vor fi probleme anul acesta cu plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, pentru ultimele luni ale anului. Mai mult, administrația din Dârmănești a oferit un inedit cadou celor 15 însoțitori ai persoanelor cu handicap de pe raza comunei. Este vorba de vouchere de vacanță, în valoare de 1.400 de lei fiecare. De astfel de vouchere vor beneficia și salariații aparatului administrativ, cu două excepții: primarul și viceprimarul comunei. 
Nu în ultimul rând, Moș Crăciun s-ar putea să aducă micuților de la Valea Nandrii o surpriză! „După locul de joacă realizat lângă Școala de centru, ne-am gândit să oferim și copiilor de la Valea Nandrii o astfel de zonă. Dacă timpul ține cu noi, locul de joacă va fi gata înainte de sfârșitul anului.”, afirmă Emilian Ciolan.