cepariVicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a inspectat calitatea lucrărilor de intervenție pe care Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș le-a realizat la podul din Cepari, sat Urluiești. Podul, care traversează Râul Topolog, este vital pentru locuitorii din trei comune din Argeș și Vâlcea. Consiliul Județean a făcut demersuri pentru ca investiția să primească alocări prin Fondul pentru calamități al Guvernului.

„Acest pod este foarte important pentru că deservește trei comune. În afară de faptul că deservește trei sate ale comunei Cepari, vin pe aici și cei de la Runcu și Valea Babei, care fac naveta la Curtea de Argeș, pentru că sunt mulți cetățeni care lucrează în oraș. Avem toată aprecierea pentru cei de la Consiliul Județean, pentru modul cum s-au implicat în refacerea acestui crater, pentru că, de fapt, înainte de lucrări, aici era un adevărat crater, care făcea podul inaccesibil din cauza pericolului de prăbușire. A fost o lucrare realizată foarte rapid și de o calitate foarte bună. Avem și această consolidare de mal, cu gabioane, fără de care apa ar fi erodat în continuare podul”, a declarat Cristian Ciobanu, primarul comuna Cepari.
„Dacă nu am fi făcut la timp această lucrare, locuitorii din acest sat riscau să nu mai ajungă la locuințele lor, iar o mare parte din cetățenii care tranzitau această zonă nu aveau alte soluții acceptabile. Pentru acest pod am depus documentația la Guvern, pentru a primi finanțare din Fondul pe calamități.”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliul Județean Argeș.
Valoarea investiției a fost de aproximativ 283.000 lei cu TVA
Lucrări realizate: zid de sprijin din gabioane pe o lungime de 24 metri și o înălțime de 3,5 metri; regularizare albie râu în zona de protecție a podului; parapet metalic de 15 metri; refacere platformă drum.