poienari de muscelAdministrația din Poienarii de Muscel a obținut finanțare pentru un proiect care vizează reabilitarea unor clădiri publice în vederea îmbunătățirii furnizării de servicii către cetățeni. Finanțarea aprobată se ridică la circa 18 miliarde de lei vechi, fără TVA. Cele trei clădiri publice care urmează a fi reabilitate complet sunt fostul dispensar uman din satul Poienari, dispensarul uman din satul Jugur și Căminul Cultural Jugur. Proiectul prevede realizarea unor lucrări de anvelopare termică, înlocuire a acoperișului, refacere a tavanelor, amenajări interioare, montarea unor pompe de căldură și a panourilor fotovoltaice pentru reducerea costurilor cu consumul de energie electrică.

Pe de altă parte, administrația publică locală face demersuri în această perioadă pentru obținerea avizelor necesare implementării proiectelor pentru care s-a obținut finanțare în Programul ”Anghel Saligny”. Comuna Poienarii de Muscel va beneficia de fonduri de la stat pentru modernizarea unor drumuri locale și pentru înființarea rețelei de canalizare în satele Poienari și Groșani.

Pregătiri pentru iarnă
Iarna își face simțită prezența mai repede în zonele de munte, astfel că începând din luna octombrie autoritățile din comuna Poienarii de Muscel au demarat pregătirile pentru sezonul rece. Au fost puse la punct stocurile de material antiderapant, dar și cele de lemne pentru unitățile publice din localitate. ”Deszăpezirea o vom face, cel mai probabil, tot în regie proprie, ca și în anii trecuți. Depinde și de cât de grea va fi iarna. Avem un drum județean care străbate comuna, de deszăpezirea acestuia se vor ocupa cei de la Consiliul Județean. În mare parte, avem totul pregătit pentru întâmpinarea iernii”, declară primarul Ion Banzea.