sapata targ toamna 5Preșcolarii și elevii de la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” Săpata au întâmpinat toamna așa cum se cuvine, organizând un târg în cinstea anotimpului care ne răsfață cu atâtea bogății. Susținuți de cadre didactice implicate și părinți iscusiți, copiii au pregătit un târg cu produse specifice de toamnă și un spectacol artistic desfășurat la Căminul Cultural Săpata, recent modernizat de administrația publică locală cu fonduri europene.

Anul acesta, Târgul Toamnei a coincis cu Zilele Școlii Gimnaziale ”Dumitru Udrescu” Săpata. Manifestarea dedicată toamnei a fost presărată cu momente artistice susținute de grădinari, școlari și elevi de gimnaziu, toate aplaudate la scenă deschisă de numerosul public prezent. Pentru că totul a fost la superlativ, la final, cei prezenți s-au dedulcit cu gogoși, plăcinte, clătite, checuri și alte bunătăți  tradiționale, făcute în casă de mâini iscusite. Părinții, bunicii și toți cei care au participat la târg au avut de unde alege pentru aprovizionarea de iarnă a cămărilor. Coșuri cu fructe aromate și legume proaspete, zacuscă, gemuri și murături au fost produsele la mare căutare, totodată cumpărate de la standurile elevilor atât de frumos aranjate.
Schimbând registrul, autoritățile din comuna Săpata au realizat de curând recepția lucrărilor de asfaltare a străzii Parfumului. Aproximativ 500 de metri de drum local au fost asfaltați în această vară. Drumul pornește de la Primăria Săpata și ajunge până la albia râului Cotmeana.
Tot în domeniul investițional, administrația locală a obținut o finanțare europeană de peste 150.000 de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru realizarea unei baze de date GIS (Sistem Informatic Geografic) la nivel local - o platformă de date accesibile publicului în format digital.