mosoaia inaltAnul acesta este fără doar și poate, pentru locuitorii comunei Moșoaia, „anul asfaltărilor”. Cu cele patru tronsoane de drumuri aflate în acest moment în plin proces de modernizare, autoritățile locale au reușit anul acesta performanța de a asfalta 9 km. ”Avem în lucru la acest moment Coasta Ciocănăi - Biserica cu Moartea, în lungime de 850 de m, un drum în pantă, ce ridică mari probleme, Strada Bisericii din Smeura, în lungime de 1 km, Strada Prunilor, în lungime de 1 km, și Coasta Basangești - 850 m. De la începutul anului au mai fost modernizate tronsoanele strada Magnolii și Drumul Morii, și reasfaltat (stratul al doilea) drumul Hințești, în lungime de 3.6 km”, a declarat primarul Ion Necula.

Campania de asfaltare nu se oprește aici. După cum se știe, Primăria a obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny” pentru asfaltarea străzilor Olteni și Basangești, în lungime de 2,6 km, respectiv 1,7 km.
”Avem licitația adjudecată și imediat cum semnăm contractul putem emite ordinul de începere a lucrărilor.”, a menționat viceprimarul Adrian Frântură.
Conducerea Primăriei a depus în cadrul PNRR proiecte pentru reabilitarea energetică a grădinițelor Hințești și Ciocănăi și a școlii, iar pe Componenta 10 din cadrul aceluiași program a obținut finanțare pentru implementarea de sisteme inteligente de management local.