cocu inaltÎn perioada următoare, în comuna Cocu vor demara o serie de lucrări care vizează modernizarea iluminatului public. În luna octombrie, administrația publică locală a transmis AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) ultimele clarificări solicitate în vederea implementării proiectului.  ”Iluminatul stradal din jumătate de localitate este deja modernizat. Proiectul finanțat prin AFM vizează cealaltă jumătate a comunei. Adică satele Cocu și Făcălețești (parțial) și Popești și Crucișoara. Proiectul prevede achiziția și montarea a 468 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem de telegestiune”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Sisteme inteligente de management
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență comuna Cocu va primi o finanțare de aproape 2,2 milioane de lei pentru implementarea unor sisteme inteligente de management. Prin acest proiect, realizat de conducerea administrației, Primăria va beneficia de o rețea modernă de calculatoare, de-a lungul DJ 703 A se vor construi două stații de încărcare destinate automobilelor electrice iar comuna va beneficia de un sistem de supraveghere video cu 60 de camere de luat vederi performante.
Totodată, reprezentanții administrației au făcut noi demersuri în vederea implementării proiectului pentru care s-a obținut finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny” - modernizarea DC 176 în satul Richițele. Au fost obținute avizele pentru lucrări și acestea vor fi încărcate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, în vederea semnării contractului de finanțare.

Lucrări la Școala Gimnazială
În paralel, la Școala Gimnazială Cocu se derulează o serie de lucrări pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Acestea se traduc prin anumite măsuri dispuse de ISU pentru a se putea garanta siguranța cadrelor didactice și a elevilor în școală. Lucrările se desfășoară după cursurile copiilor și vor continua și în vacanța elevilor de la sfârșitul lunii octombrie. Investițiile sunt realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș.