buzoesti 1IPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat pe 16 octombrie, în Duminica a XXI-a după Rusalii, slujba de resfințire a Bisericii cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, aflată în comuna Buzoești, sat Șerboeni. A fost o zi de mare bucurie pentru credincioșii parohiei din Șerboeni.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a săvârșit slujba de resfințire a bisericii parohiale, iar după slujba de târnosire a sfântului locaș, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii trecuți la Domnul.
Biserica din Șerboeni a fost construită între anii 1874-1878, iar după mai multe etape de restaurare desfășurate până în prezent, lăcașul de cult a îmbrăcat în zilele noastre o haină nouă, prin lucrările de tencuire interioară și exterioară, precum și prin realizarea unei picturi noi. O mare parte din acestea s-au desfășurat odată cu venirea în această parohie a părintelui Alexandru Ionuț Florin. Lucrările au fost realizate cu sprijinul fondurilor primite de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria comunei Buzoești și de la alți binefăcători. Lucrările de restaurare a bisericii din satul Șerboeni au început în martie 2021.

Locuri de joacă
În luna octombrie a fost finalizată amenajarea locurilor de joacă din satele Buzoești și Cornățel. Copiii beneficiază acum de spații moderne de joacă, unde se pot relaxa după ore sau în timpul liber. Astfel de locuri de joacă au fost amenajate anterior și în satele Șerboeni și Vulpești și un altul urmează a fi realizat în satul Ionești. Primăria a achiziționat deja echipamentele de joacă și urmează să le monteze. Totodată, lucrările de reabilitare a grădiniței Șerboeni au fost finalizate. ”Am schimbat instalația de încălzire, instalația electrică, am achiziționat bănci și măsuțe noi pentru preșcolari și am anvelopat termic clădirea. Copiii au parte acum de condiții dintre cele mai bune pentru desfășurarea activităților educative”, afirmă primarul Ion Tănase.

Finanțare pentru patru proiecte!
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, comuna Buzoești va beneficia de finanțare europeană pentru implementarea a nu mai puțin de patru proiecte: realizarea Planului Urbanistic General, reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale Buzoești, modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare și supraveghere video a spațiului public și realizarea de baze de date GIS (Sistem Informatic Geografic) la nivel local - o platformă de date accesibile publicului în format digital.