stalpeni primar 3De curând, autoritățile comunei Stâlpeni au predat amplasamentul constructorului pentru modernizarea DC 47 Rădești - Pițigaia. Lucrările au demarat în luna octombrie. Acestea se vor derula pe o lungime de circa 1,4 km și prevăd refacerea infrastructurii și suprastructurii drumului, reprofilarea șanțurilor din pământ existente, execuția de podețe tubulare noi și șanțuri betonate în zona podețelor nou executate, în vederea asigurării scurgerii apelor provenite din precipitații.

Mii de oameni la Focul lui Sumedru!
În ajun de Sfântul Dumitru localnicii din Stâlpeni au mers la Focul lui Sumedru. Îmbrăcați în straie populare, tineri și bătrâni, alături de organizatori - Primăria comunei, s-au adunat pentru a celebra împreună un vechi obicei ce se presupune că aduce prosperitate și sănătate.
”Eu zic că am avut unul dintre cele mai frumoase focuri din județ, iar ca prezență, câteva mii de oameni. Cu toții ne-am bucurat de o seară superbă de toamnă, de bunătățile și bogățiile ei, în acordurile muzicii populare românești, alături de ansamblul nostru, Pițigaia”, a declarat primarul Gabi Șerbănoiu.

Vârstnicii, sărbătoriți la Căminul Cultural
Pe 1 octombrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, administrația comunei Stâlpeni a organizat o manifestare festivă dedicată seniorilor din localitate. La Căminul Cultural Rădești, seniorii comunei au fost întâmpinați de către autoritățile din Stâlpeni cu flori, tort și șampanie și s-au bucurat de un frumos spectacol de dansuri și muzică populară susținut de Ansamblul ”Pițigaia” din comună. Conducerea administrației publice locale a mulțumit seniorilor pentru toată contribuția adusă la dezvoltarea localității. ”În fiecare zi, dar mai ales astăzi, de ziua lor, ne înclinăm în fața vârstnicilor noștri, pentru a le arăta respectul și prețuirea noastră pentru eforturile și realizările lor. De ziua lor, urez seniorilor din comuna Stâlpeni multă sănătate, o viață mai bună și împreună cu generațiile ce le urmează, să fie activi și de folos. ”Cine nu are bătrâni, să-i cumpere!”, spune un proverb românesc. Noi am fost binecuvântați cu faptul că la Stâlpeni avem bătrâni de valoare”, a transmis celor prezenți primarul Gabi Șerbănoiu.
Schimbând registrul, Ansamblul ”Pițigaia” din Stâlpeni își mărește echipa! Copiii care doresc să învețe tainele dansurilor populare sunt așteptați sâmbăta și duminica la Căminul Cultural Rădești. Cursurile sunt organizate de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și susținute de instructorul Bogdan Panțiru. Cei care doresc să obțină mai multe informații despre aceste cursuri pot suna la numărul de telefon 0754.269.810.