baiculestiLa nivelul comunei Băiculești au început lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, finanțate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înscriere a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară vor cuprinde întreaga suprafață a comunei și se vor derula pe parcursul a doi ani și jumătate.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Argeș. Firma care se ocupă de lucrări în comuna Băiculești a organizat deja acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la documentele necesare în vederea întocmirii cadastrului general și, concomitent, a început măsurătorile în teren.

Investiții în derulare
Administrația publică a comunei Băiculești derulează în această perioadă două investiții. Este vorba despre înființarea sistemului de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni, proiect derulat cu finanțare prin PNDL și buget local, respectiv despre introducerea alimentării cu apă pe ulița Bisericii, în satul Valea Brazilor, lucrare executată cu fonduri locale. Ambele investiții se încadrează în graficul de lucrări și vor continua până la finalul anului, bineînțeles și în funcție de cât va permite vremea.
Cum iarna se apropie, autoritățile din comuna Băiculești au asigurat din timp măsurile necesare întâmpinării în bune condiții a anotimpului rece. ”Avem un stoc suficient de combustibil, iar deszăpezirea o vom face, ca în fiecare an, cu utilajele proprii. Am făcut achiziție pentru nisip și sare, așadar și materialul antiderapant este asigurat. Iarna să vină, noi suntem pregătiți!”, declară primarul Niculae Dragnea.