valea iasului lat bunCetățenii comunei Valea Iașului au la dispoziție, începând din această toamnă, un cabinet stomatologic deschis zilnic. Acesta funcționează în satul Mustățești, în incinta sediului SC Apă Canal. Serviciile stomatologice sunt oferite de către medicul Cătălin Velea, un tânăr profesionist, dornic să vină în sprijinul tuturor celor care au nevoie de astfel de tratamente medicale.

Pe de altă parte, la finalul lunii octombrie, în comuna Valea Iașului a avut loc recepția lucrărilor de amenajare a gabioanelor de-a lungul străzilor Rogoz (Cerbureni) și Cobancea (Valea Iașului). Au fost realizați 120 metri de gabioane, pentru consolidarea corpului drumului și a terasamentelor. De asemenea, tot în luna octombrie au fost recepționate lucrările executate la bazinul de apă din satul Valea Uleului. Pe lângă bazin, aici a fost pusă în funcțiune o stație de pompe pentru suplimentarea sursei de apă și asigurarea independenței din punct de vedere al consumului de apă al localității.

Piste pentru biciclete
Și proiectul privind amenajarea unor piste pentru biciclete de-a lungul DN 7C prinde contur. Administrația publică a comunei Valea Iașului a primit de la CNAIR amplasamentul pentru derularea lucrărilor, acestea urmând să înceapă în scurt timp. Pistele vor fi amenajate pe o lungime de 3 km, de-a lungul drumului național.
Totodată, autoritățile locale fac pași importanți și în direcția implementării proiectului aprobat la finanțare în cadrul Programului de Investiții ”Anghel Saligny” - asfaltarea mai multor drumuri locale. ”Am finalizat licitația pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare. Vor fi modernizați 3 km de drumuri în satele Mustățești și Ungureni. Urmează să semnăm contractul de finanțare cu ministerul și apoi vom demara lucrările. În curând vom emite ordinul de începere a lucrărilor pe DC 259 în satul Ungureni, pentru remedierea alunecării de teren. Am primit de la Guvern 110.000 de lei pentru lucrare, bani alocați pentru calamități. De asemenea, vom executa gabioane pentru consolidarea malurilor pe o lungime de 54 metri”, declară primarul Cristian Enescu.
Prin PNRR, administrația comunei Valea Iașului va moderniza sediul primăriei și va amenaja o stație pentru încărcarea vehiculelor electrice. Lucrările de modernizare a sediului administrativ au ca principal obiectiv eficientizarea energetică a clădirii publice.