bughea de sus savoi 1Două drumuri din comuna Bughea de Sus - Moiceni și Pe Deal, au fost asfaltate. La cel de-al treilea, strada Săvoi, s-au amenajat pe o parte a carosabilului rigolele betonate, în timp ce pe cealaltă, șanțurile au fost realizate în proporție de 30%. ”Cel mai probabil pe la jumătatea lunii noiembrie vom finaliza și acest tronson. După realizarea rigolelor, turnarea stratului de asfalt nu înseamnă ca timp decât câteva zile. Iată că, așa cum ne-am propus, cele trei străzi foarte importante pentru comunitate au fost modernizate în acest an și nu ne oprim aici”, declară primarul Nicolae Tarbă.

Continuarea campaniei de asfaltare a străzilor din localitate este o certitudine, odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor de modernizare a DC 15. ”Pentru asfaltarea DC 15 - strada Măgurii, în lungime de 1,3 km, am emis ordinul de începere a lucrărilor. În acest caz cred că vom proceda invers ca ordine a acțiunilor. Întâi vom turna asfalt și apoi vom amenaja șanțurile, din considerente meteorologice. Să avem siguranța că avem vreme bună și temperaturi optime pentru asfalt.”, spune edilul șef.
Veste foarte bună și în ceea ce privește alimentarea cu apă! Încep lucrările de suplimentare a debitului în zona Bughița. ”Încercăm să finalizăm tot ce înseamnă săpături - intervenții subsol și sol, până la jumătatea lunii noiembrie. Montarea bazinului și celelalte lucrări se pot face și în condiții de iarnă”, afirmă șeful executivului.
Recepția finală a sistemului de canalizare din comuna Bughea de Sus este încă o realizare a lunii octombrie. ”Avem recepții parțiale pe fiecare stradă și nu cred să mai fie nicio problemă. Concomitent, rețeaua va fi predată către Edilul Câmpulung, pentru exploatare.”, a mai declarat primarul din Bughea de Sus.