recea dj 1Recepția lucrărilor de asfaltare a DJ 504 limita jud. Teleorman - Popești - Izvoru - Recea - Cornățel - Vulpești (DN 65A) a avut loc la mijlocul lunii octombrie. În cadrul proiectului au fost reabilitați aproximativ 26 km de drum județean. Primarul comunei Recea, Doru Dragu, s-a arătat mulțumit de investiția derulată pe raza comunei, însă a avut și o rugăminte la adresa conducerii Consiliului Județean Argeș.

”Cetățenii din comună sunt foarte mulțumiți de ceea ce s-a realizat, inclusiv de trotuarele care sunt asfaltate, pentru că înainte nu aveam așa ceva. Au podețe la fiecare poartă, la firmele care au solicitat au fost făcute rigole carosabile, au fost făcute intrări pentru autoturisme sau utilaje agricole. Am rugămintea ca pe viitor conducerea Consiliului Județean să aibă în vedere și modernizarea altor drumuri județene care trec prin comuna Recea. Mă refer aici la Recea-Negrași, Recea-Ungheni. Sunt drumuri de care au nevoie toți cetățenii din sudul județului.”
Comuna Recea va beneficia de finanțare pentru nu mai puțin de cinci pe Componenta 10 a PNNR: modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare și supraveghere video a spațiului public, realizarea unei platforme digitale de date accesibilă publicului, reabilitarea energetică a Școlii Goleasca și a Grădinițelor Nr. 1 și Nr. 2.

Târg de toamnă
În plină toamnă, de Sf. Dumitru, în Poiana Târgului producătorii agricoli au adus spre comercializare produse felurite, de la legume și fructe, flori, produse alimentare și până la îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de uz gospodăresc. Târgul a fost completat de o serbare câmpenească organizată de autoritățile din comuna Recea. Pe scenă au urcat copiii de la Școala Gimnazială Recea, dar și călușarii din localitate și cei din Popești și Hârsești. Solista Mariana Stan de la Ansamblul ”Dorulețul” din Mioveni a încântat audiența cu recitaluri de muzică populară.