boteni primarie 2Conform declarațiilor viceprimarului din Boteni, Constantin Popescu, acțiunea de cadastrare gratuită a localității se desfășoară fără probleme. Se lucrează concomitent la mai multe sectoare, iar administrația acordă tot sprijinul de care este nevoie, atât locuitorilor, cât și reprezentanților firmei de cadastrare.

”Pentru o bună înțelegere a procesului facem zilnic informări și înștiințări, îndosariem fiecare document ce ne parvine, oferim informații. Suntem implicați în acest demers pentru ca toată lumea, la final, să fie pe deplin mulțumită, iar treaba să fie bine făcută. Deși nu am întâmpinat până acum probleme, nu este o acțiune care să se desfășoare rapid. Va dura cel puțin doi ani până ce va fi măsurat și cadastrat fiecare imobil și fiecare teren.”, a menționat viceprimarul din Boteni.
Referitor la investițiile publice, se lucrează, din fonduri proprii, la reabilitarea și modernizarea centrului civic și se așteaptă semnarea contractului de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” pentru asfaltarea mai multor străzi din localitate. ”Ne-au fost solicitate clarificări în ceea ce privește măsurătorile TOPO la unele dintre aceste drumuri. Deși avem licitația adjudecată, nu ne putem apuca de lucru până nu semnăm contractul și avem siguranța fondurilor. Așteptăm semnarea contractelor și pentru construirea unei săli de sport și reabilitarea Căminului Cultural, proiecte depuse la Compania Națională de Investiții”, a mai menționat viceprimarul localității.
Printr-o sponsorizare oferită de Holcim, se vor monta panouri solare la grădiniță și la școală și se va amenaja la grădiniță un loc de joacă pentru copii.
Printr-un proiect comun, Primăriile Boteni și Hârtiești au primit finanțare prin PNRR, Componenta 10, pentru achiziționarea de mijloace de transport nepoluante și amenajarea de stații de reîncărcare destinate vehiculelor electrice.