slobozia gard scoala 2Amenajarea aleilor pietonale din centrul comunei spre Școala Gimnazială Slobozia se apropie de finalizare. Proiectul implementat de administrația publică locală vizează asigurarea unor căi de acces sigure și moderne pentru copiii de la școală și, de altfel, pentru toți cetățenii comunei. Lucrările mai prevăd și împrejmuirea cu gard nou a școlii și a terenului multifuncțional de sport din incinta unității de învățământ.

”Suntem pe final cu lucrările, în maximum o lună de zile totul va fi gata. Pe lângă pavele, de-o parte și de alta, am pus granit pentru consolidare și pentru un aspect cât mai frumos al aleilor. Momentan se vopsește gardul și după ce îl vom monta, finalizăm lucrările”, declară primarul Petre Funie. Investițiile sunt realizate cu fonduri locale.

Stadiul lucrărilor pe DJ 503
Concomitent, pe raza comunei Slobozia continuă lucrările de modernizare a DJ 503 Lim. Jud. Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja -Catanele. Tronsonul din județul Dâmbovița care asigură legătura cu Argeșul a fost asfaltat, urmând ca și la intrarea în județul nostru, în comuna Slobozia, să fie turnat al doilea strat de asfalt în curând. Momentan se finalizează podețele de acces la proprietăți. Modernizarea DJ 503 este un proiect derulat de Consiliul Județean cu fonduri europene și vizează asfaltarea a 42 km de drum județean. Lucrările au termen de finalizare la sfârșitul anului viitor.
În altă ordine de idei, conducerea Primăriei Slobozia a depus un proiect în cadrul Programului de modernizare a infrastructurii de iluminat public derulat prin PNRR. Proiectul prevede montarea a 407 lămpi noi cu LED în scopul îmbunătățirii iluminatului stradal și reducerii cheltuielilor cu energia electrică. În ceea ce privește proiectele finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”, autoritățile locale se ocupă în această perioadă de obținerea avizelor necesare demarării lucrărilor.